Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

USKORO HAPŠENJA U LUKSEMBURGU: Jasminu Mulahusiću prijeti dugogodišnja kazna zatvora zbog prijetnji američkom ambasadoru!

0

Kako nezvanično saznajemo zbog poziva na ustanak i remećenje javnog reda i mira odnosno izazivanja nacionalne netrepeljivosti i raidklnim prijetnjama preko društvene mreže Facebook upućenim Ambasadoru Michael J. Murphy-u, gdje je Mulahusić njega i ostale strance nazvao i prikazao javnosti kao otvorene neprijatelje Bosne i Hercegovine!

Ovo su vjerovanto ozbiljne prijetnje po opasnost stranih diplomata ukoliko se uzme u obzir da se već u prošlosti desio teroristički napad na Američku ambasadu u Sarajevu koju je predvodio Mevlid Jašarević koji je kasnije savladan i uhapšen te i dan danas služi zatvorsku kaznu. Jasmin Mulahusić definitivno svojim objavama motiviše sve one radikale slične Mevlidu koji je u napad krenuo upravo iz Gornje Maoče kod Brčkog a poznato je da je Mulahusić često hvalio gradonačelnika Brčko distrikta Eseda Kadrića u svojim objavmaa koji živi u mjestu Maoča na putu ka Gornjoj Maoči što dodatno može izayvati sumnje.

Sramna objava Jasmina Mulahusića

Radikalni bot Stranke demokratske akcije (SDA) Jasmin Mulahusić, koji se dovodio i u vezu s terorizmom, nalazi se u ozbiljnom problemu koji je rezultat njegovih akrobacija na društvenoj mreži Facebook.

Javnosti je poznato da je Jasmin Mulahusić pod istragom Tužilaštva BiH zbog širenja vjerske i nacionalne mržnje, razdora i netrpeljivosti. Kako saznajemo ovo nije jedino krivično djelo zbog kojeg se radikalni Mulahusić našao pod lupom.

Postoje elementi koji govore da je Mulahusić svojim objavama na Facebooku, na kojim je često pozivao čak i na ustanak, počinio krivična djela protiv integriteta Bosne i Hercegovine. Podsjećamo, Mulahusić je u više navrata iz svog doma u Luksemburgu pozivao Bošnjake da se dignu, izađu na ulice i riješe se “krstaša”, “izdajnika” i stranih diplomata.

Upravo prijetnje stranim ambasadorima u posebnom su fokusu nadležnih organa. Krivičnim zakonom BiH određeno je da će osobe koje počine krivično djelo ugrožavanje lica pod međunarodnopravnom zaštitom biti kažnjene kaznom zatvora od tri do pet godina.

“Ko ugrozi bezbjednost lica iz stava 1. ovog člana ozbiljnom prijetnjom da će napasti njega, njegove službene prostorije, privatni stan ili prevozno sredstvo, kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina”, piše u Krivičnom zakonu BiH.

U narednim danima očekuje se intenziviranje međunarodnopravne saradnje. Shodno svemu krajnje je vrijeme da se građani Bosne i Hercegovine i svi ostali poput stranaca i diplomata zaštite od ovog čovjeka pravnim lijekom odnosno radom institucija kako međunarodnih tako i BiH.

Izgleda da Mulahusić neće dugo još sa slobode sa svoje nove kućne adrese gledati ekološke vetrenjače na okolnim brdima sa svog prozora…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version