Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

EKSKLUZIVNO: Jesu li članovi i simpatizeri brčanske SDA prije izbora novog Predsjednika stranke trošili porodičnu ušteđevinu dobrovoljno kako bi platili novi stambeni objekt Stranke Demokratske Akcije SDA u Brčko distriktu BiH!?

0

Kako je i najavljeno a o čemu smo pisali a to je da bi sutra dana 27. 1. 2024. godine u prostorijama ugostiteljskog objekta “DIVANHANA” koji je u vlasništvu preduzeća Medžlisa Islamske zajednice u Brčkom trebala biti održana Skupština Stranke Demokratske Akcije SDA Brčko.

Prema nezvaničnim informacijama navodno kako izvori tvrde Esed Kadrić trenutni predsjednik brčanske SDA je ponovo kandidat i to bez protukandidata.

No Redakcija portal “TIMES.BA” je također saznala da je Stranka Demokratske Akcije SDA u Brčkom kupila nove stranačke prostorije odnosno stambeni objekt za koji se pretpostavlja da je pod državnom zaštitom a koji se nalazi u Srpskoj Varoši iza zgrade Opštine BD BIH.

Kako izvori tvrde od vremena kako je SDA ispala iz vlasti kako na lokalnom tako i na državnom nivou, političkoj stranci u Brčkom se ne isplati plaćati najamnina prostorija jer sama stranka SDA se nalazi u financijskoj krizi tvrdi izvor a što se vodi kao javna tajna.

Jedan od pokazatelja koliko je stranka SDA na državnom i lokalnom nivou u krizi s novcima je i upravo kupovina cijele nekretnine odnosno objekta za potrebe stranke SDA u Brčkom je i činjenica da su članovi i simpatizeri Bošnjaci ali i Srbi plaćali i sudjelovali u kupnji novog objekta ili prostorija političke stranke SDA. U pitanju su ne male, već vrtoglave cifre koje bi jedan prosječan građanin u današnje vrijeme poskupljenja mogao izdvojiti za prostorije stranke.

No s obzirom na cifre pretpostavlja se da je to ustvari sada stigla naplata dugova za usluge koje su individue imale kao materijalnu korist od brčanske SDA u prethodnom periodu prije nego što je smijenjen Esed Kadrić predsjednik brčanske SDA sa pozicije gradonačelnika BD BIH.

Kako je vidljivo na računima je jasno napisano “donacija za prostorije stranke”.

No još uvijek nije poznato da li su  simpatizeri i članovi brčanske SDA svoj novac davali dobrooljno ili po instrukcijni stranke te da li su oni ustvari trošili svoju porodičnu ušteđevinu!? 

Interesantno će biti učešće na Skupštini SDA i broj zaposlenih u organima javne uprave ako se uzme da je Zakonom o državnoj službi zabranjeno državnim službenicima i namještenicima da budu u organima političkih subjekta. Evidentno je da su i do sada imali učešće, no hoće li i tko će na sutrašnjoj skupštini uzeti učešće znat će se nakon zvanične obavijesti koja će biti dostavljena prema centrali SDA u Sarajevu, odnosno tko je u izvrsnom odboru i drugim organima.

Međutim jasno je da ako bi se okupio što veći broj članova SDA  “vjernih” Esedu Kadriću to bi vjerovatno značilo da se uveliko lobira da se proširi broj članova izvršnog odbora brčanske SDA

Nove prostorije brčanske SDA odnosno stambeni objekat

No dok traju pripreme za sutrašnju Skupštinu brčanske SDA i rasprave između lidera SDA i vjernih političkih radilica, pitamo se onda šta će biti u promotivnom materijalu SDA? S obzirom na to da Esed Kadrić sudeći po svemu i objavama  koristi vrijeme kao manevarski prostor da snima svoje “vlogove” gdje se stvara utisak da je Esed Kadrić ustvari postao baš poput pravog Influencera/Vlog političara kom bi pozavidio čak i Baka prase.

No grašani itekako kako tvrde izvori zbijaju šale na račun Skupštine brčanske SDA jer su zbunjeni te se pitaju gdje će zaista biti Skupština SDA u restoranu, sali za satanke ili u sobama konaćišta restorana Divanhanaodnosno Medžlisa Islamske zajednice u Brčkom!?

Ekskluzivno Redakcija portala “TIMES.BA” putem svojih izvora bliskih brčanskoj SDA objavljuje fotografije odnosno print screen računa brčanske SDA u kojima se vidi koliko je tko novca uplatio za nove prostorije odnosno stambeni objekat brčanske SDA. Priloozi koje gledate ispod odnosno računi dostavojeni su od samih članova brčanske SDA koji nisu zadovoljni ponovnom kandidaturom Eseda Kadrića za novog Predjsednika brčanske SDA.

Izvor:
TIMES.BA
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version