Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Katarski olimpijski odbor (QOC) pokrenuo je Novu strategiju za period 2023. – 2030., pod sloganom ‘Vizija, historija i postignuće’. Strategijom se, kako prenose katarski mediji, nastoje postići tri glavna cilja: osiguranje sportske izvrsnosti, jačanje kulture olimpizma, te unapređenje održivog razvoja sporta.

Katarski list “Al-Raya”, piše u svom uvodniku da je katarski sport u svom „zlatnom dobu“, zahvaljujući velikom interesu i sveobuhvatnoj brizi koju pruža Emir Države Katar šeik Tamim bin Hamad Al-Thani koji je „stavio Katar na svjetsku sportsku mapu“.

Uzastopna sportska postignuća Katara su direktan rezultat ovog velikog interesa za sport i sportaše u zemlji, naveli su.

U tom kontekstu, novine su pohvalile strategiju Katarskog olimpijskog odbora (QOC) 2023.-2030.

Zahvaljujući snažnom sportskom vodstvu i velikom interesu, Katar je postao odredište za međunarodne sportaše jer je domaćin velikih sportskih događaja.

Sportaši u državi Arapskog zaljeva dobivaju punu brigu, pažnju, te tehničku, moralnu i psihološku podršku od katarskog vodstva kako bi postizali uspjehe i tako odali počast Državi Katar i Arapima, naveo je list.

Država Katar, također, potiče sve segmente društva da učestvuju u sportskim događajima i usvajaju zdrave životne navike.

To uključuje izgradnju i razvoj elitnih katarskih timova kako bi se osigurala izvrsnost u svim sportovima, uključujući obuku, upravljanje i druge tehničke aspekte. Zemlja je postala omiljena destinacija za ugošćavanje međunarodnih prvenstava, sportskih akademija. Tu su i najbolji bolnički centri. A sve zbog prisutnosti najboljih i najnaprednijih sportskih objekata na globalnoj razini, naglašava list.

Zaključno, list “Al-Raya” piše da su se ogromni napori Katara na polju sporta jasno pokazali kroz postignuća njegovih sportskih timova i sportaša na raznim natjecanjima.

Na koncu, organiziranje FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu Qatar 2022., koje je bilo najuspješnije i najuspješnije izdanje ikada, uz svjedočanstvo FIFA-e i svjetske publike – dokazuje da je “Katar prijestolnica svjetskog sporta”.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version