Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

STRAVIČNE SCENE: U zračnom napadu Izraela pogođeno dvorište bolnice u Gazi, stotine mrtvih!!!

0

Izraelska vojska izvršila je zračni napad u kojem je pogođeno dvorište bolnice u Pojasu Gaze. Prema prvim procjenama, strahuje se da broj mrtvih doseže i stotine.

Kako je saopćilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Gaze, prema prvim informacijama, ima i ranjenih i ubijenih u zračnom napadu Izraela u kojem je pogođeno dvorište bolnice u Gazi.

Prve procjene poginulih su između 200 i 300, izvijestio je Al Jazeerin reporter Maram Humaid, pozivajući se na Ministarstvo zdravlja u Gazi.

Pod ruševinama bolničkog kompleksa u Gazi koje je pogođeno izraelskim bombardovanjem nalazi se “stotine žrtava”, kaže ministarstvo zdravlja u opkoljenoj obalnoj enklavi.

Na osnovu informacija koje su poznate od ranije, bolnica je zbrinjavala povrijeđene Palestince, a dvorište bolnice je primalo raseljene i oni koji su ostali bez svojih domova.

“Novi ratni zločin počinjen okupacijom u bombardovanju bolnice Al-Ahli Arabi u centru grada Gaze, koji je rezultirao dolaskom desetina šehida i povrijeđenih u medicinski kompleks Al-Shifa zbog bombardiranja. Treba napomenuti da su u bolnici bile smještene stotine pacijenata, ranjenih i raseljenih ljudi koji su nasilno napustili svoje domove zbog zračnih udara”, navodi se u saopštenju palestinske vlade u Gazi.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version