Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Hoće li distrikt podići spomenik Dedeiću kako bi brčake stalno podsjećao da šarena laža zaista postoji?!

0

Nakon što je redakcija portala „TIMES.BA“ prije nekoliko dana objavila tekst u kojem smo došli do nezvaničnih saznanja da bi uskoro trebale biti podignute optužnice Tužilaštva Brčko distrikta BiH iz takozvanih afera „GRANT“ i „SISTEM“, u Brčko distriktu BiH ova vijest je uznemirila glavne aktere ovih afera.

Tako je primjerice jedan od glavnih aktera afere „SISTEM“ Ismet Dedeić direktor takozvanog zavoda za izgradnju Brčko distrikta BiH teško primio ovu vijest te je pokušao iskazati svoju reakciju izjavom ze jedan brčanski portal koji je u vlasništvu njegovog nezvaničnog životnog gurua ali i političkog savjetnika odnosno edukovanog politologa i filozofa koji važi sigurno za jednog od najpametnijih ljudi na prostorima Brčko distrikta BiH.

Tako se ovih dana na brčanskim portalima podijelila vijest o tome kako je Ismet Dedeić podnio prijavu protiv samoga sebe Komisiji za prevenciju korupcije u Brčko distriktu BiH.

Međutim ova vijet izazvala je pored javnosti i reakciju skupštinkog zastupnika gospodina Abdulaha Iljazovića koji je na svom profilu društvene mreže Facbook kazao sljedeće:

Nadrealisti su 0 za Brčko

Ismet Dedeić prijavio sam sebe Kancelariji za prevenciju i borbu protiv korupcije u Brčkom….

Posted by Abdulah Iljazović on Monday, December 12, 2022

Dedeić je u svojoj izjavi na pomenuti tekst kako smo zaključili pokušao da se izdigne iznad Institucija za sprovođenje pravde u Brčko distriktu BiH, te je vjerovatno kako smo shvatili pokušao da iskaže svoju moć te da javnosti pokaže kako je on iznad zakona. Tako je također Dedeić u tekstu svojim izjavama pokušao građane Brčko distrikta BiH psihički pripremiti na činjenicu da bi protiv njega mogla biti podignuta optužnica te da građani to ne doživljavaju kao optužnicu protiv nekoga ko nije radio po zakonu već da je to namješteno kao politička hajka.

Dedeić je izjavio sljedeće: „Imajući u vidu činjenicu da se ovo pitanje politizira, da su neki poslanici izrazili interesiranje kad će ta akcija biti okončana, zatim da jedan portal i nezvanični portparol “čuvara zakona” najavljuje optužnice, ja sam osjetio potrebu da dam lični doprinos i pomognem da se na ovaj predmet što prije i na zakonit način stavi Tačka.“

S obzirom na to da je portal „TIMES.BA“ jedini objavio ovu informaciju koju gospodin Dedeić pominje, smatramo da se upravo na portal „TIMES.BA“ odnosi ova izjava u kojoj Dedeić portal „TIMES.BA“ naziva nezvaničnim portparolom “čuvara zakona”.

Dedeić je također izjavio sljedeće: „Ja pozivam sve institucije i građane da prijave nadležnim organima ako imaju bilo kakav dokaz da sam u cijeloj svojoj radnoj karijeri načinio bilo kakvu koruptivnu radnju, da mi je bilo ko dao poklon ili nešto drugo što se računa kao mito, da sam zaposlio nekog člana svoje porodice ili bilo koga drugog na nezakonit način.“

Dedeić očigledno kako se može pretpostaviti pokušava da skrene pažnju s činjenica koje je očigledno Policijska istraga na osnovu materijalnih dokaza o nezakonitim radnjama Dedeića pribavila. Dedeić će vjerovanto pokušati skrenuti pažnju sa sebe na nešto drugo kako bi građani optužnicu protiv njega dočekali kao „Dobar dan“ jer prema njegovim navodima to je hajka koju mu je neko namjestio iz političkih razloga.

Međutim Ismet Dedeić je također nedavno pokrenuo i tužbu protiv portala “TIMES.BA” odnosno osnivača istog Mirze Derviševića. Zbog teksta koji je objavljen nakon akcije „SISTEM“ u kom se tvrdi da je Dedeić nastavio kršiti mjere zabrane te kako ga je sutkinja Ajsela Memišević spasila preko političke stranke SDA jer je vrlo znano da je muž od sutkinje Memišević bio istureni aktivni član SDA što dokazuju i objavljene fotografije.

Vezani tekst:

SAZNAJEMO: Dedeić i dalje krši mjere zabrane, pravde nema, da li je sutkinja Ajsela Memišević pod uticajem politike SDA zbog muževog stranačkog statusa?!

Dedeić je preko svog advokata Mirsada Islamovića predao tužbu u Osnovnom sudu u Brčko distriktu BiH za klevetu jer tvrdi da on ustvari nikada nije kršio mjere zabrane. Predmet tužbe dobio je sudija Nedeljko Tabaković koji je očigledno prekinuo svoje dugogodišnje bolovanje kako bi prihvatio predmet pa se nakon par dana ponovo vratio na bolovanje. Međutim tuženi je zahtjevom tražio izuzeće sudije Tabakovića jer je portal „TIMES.BA“ u ranijem periodu pisao protiv Nedeljka Tabakovića te je tuženi portal „TIMES.BA“ sumnjao u nepristrastvenost sudije Nedeljka Tabakovića te je on izuzet iz predmeta a predmet dodijeljen drugome sudiji.

No ono što je jako interesantno da je Dedeić u tužbi protiv portala „Times.ba“ tvrdio kako on nikada nije kršio mjere zabrane te da je sporni objavljeni tekst u tom vremenu izmišljen. Međutim Ismet Dedeić pretpostavljamo nikada ne bi ni podnio tužbu da je znao da je taj sporni tekst koji mu očigledno smeta, bio pisan na osnovu službenog dokumenta do kojeg je redakcija portala „TIMES.BA“ došla u posjed preko svojih izvora a koji u tom vremenu nije objavila.

Radi se o službenom dokumentu u kom POLICIJA BRČKO DISTRIKTA BIH tvrdi da Ismet Dedeić krši mjere zabrane a kao dokaz tome navode presretnute pozive Ismeta Dedeića koje je za vrijeme mjera zabrane kontakta s pojedincima iste telefonski pozivao.

O čemu se zapravo radi pogledajte u prilogu koji ekskluzivno prvi put prilažemo javnosti a koji smo priložili i postupajućem sudiji u predmetu tužbe kako bi dokazali da portal „TIMES.BA“ tu informaciju nije izmislio:

Interesantno je to da skoro cijelu karijeru Ismeta Dedeića su obilježile razne afere i optužnice, te skoro uvijek on tvrdi kako nije kriv te kako je protiv njega podignuta politička hajka te da mu je sve neko namjestio.

Takođe autor knjige Ivan Bešlić u svojoj knjizi “ČUVARI JUGOSLAVIJE -ZELENA KNJIUG- MUSLIMANI” navodi Ismeta Dedeića iz Brčkog kao pripadnika Državne bezbjednosti odnosno zloglasne Jugoslovenske UDBE. U knjizi se za Dedeića navodi da je vrbovan u Tuzli te da mu je specijalnost bila uloga informatora, te da je stepen pouzdanosti kod Dedića pouzdana. U tekstu se svi podatci podudaraju sa podactcima Ismeta Dedeića direktora današnjeg zavoda za izgradnju u Brčko distriktu BiH. U tekstu takođe stoji da je Dedeić usmjeren na obradu kod Marković Dušana iz Brčkog te da je Dedeić ocjenjen kao iskren i objektivan u tom vremenu. Shodno svemu očigledno od raspada Jugoslavije dosta toga se promneilo kako kod većine državnih uređenja tako i kod gospodina Ismeta Dedeića.

KNJIGA “ČUVARI JUGOSLAVIJE -ZELENA KNJIUG- MUSLIMANI”
KNJIGA “ČUVARI JUGOSLAVIJE -ZELENA KNJIUG- MUSLIMANI”

Interesantno je zaista da su svi drugi krivi samo Ismet Dedeić nije. Uvijek je kriv neko drugi i uvijek postoji taj neki „VELIKI BRAT“ koji Dedeiću vazda namješta afere i diže političke hajke protiv njega kao velike poštenjačine.

Međutim Ismet Dedeić kao velika poštenjačina koja tvrdi i poziva građane da ukoliko imaju bilo kakav dokaz da je nešto uradio na nezakonit način da to prijave ili kako smo shvatili ga podsjete na isto.

Shodno tome ispred redakcije portala „TIMES.BA“ ovom prilikom bi željeli gospodina Ismeta Dedeića da podsjetimo da je upravo on u ranijem periodu počinio krivično djelo te da ga je Osnovni sud u Brčko distriktu BiH nakon tužilačke optužnice osudio da je kriv te ga kaznio sa 20.000KM.
Dakle nije Ismet Dedeić nevinašce kako tvrdi niti anđeo bez greške ili melek dobri jer njegove radnje za koje je suspendovan te optužnice za koje je terećen ipak stvaraju utisak da se više radi o šejtanskom ili vragolanstom poslu.

Podsjećamo gospodina Ismeta Dedeića je Supervizor Dr. Raffi Gregorian godine 2007 suspendovao s pozicija te mu je zabranio ne samo da ulazi u institucije distrikta već mu je zabranio da im se približava. U tom periodu je bila aktualna legalizacija objekata kao i projekt „Arizona“ ilegalna novogradnja je skupo pretpostavljamo koštala nevinog Dedeića.

Nalog supervizora o urbanističkom planiranju 23.03.2007

Nevini Dedeić je očigledno sada ljut na sve jer nije navikao da bude narodno rečeno zadnja rupa na sviralu te ga niko ne doživljava za ozbiljno.

No više o tome govorili smo u video prilogu redakcije portala “TIMES.BA” pod nazivom “ZELENA HOBOTNICA BRČKO DISTRIKTA”

Nove generacije mladih političara u Distriktu ne obaziru se previše niti se boje Dedeića kao oni prethodni. Dedićevo najveće prokletstvo i briga su pretpostavljamo što nove generacije političara nemaju oraha u džepovima na što on očigledno nije navikao pa se gubi u vremenu i prostoru odnosno zbog godina se baš najbolje ne snalazi.

Naravno mišljenja smo da Dedeić i ne treba da se snalazi već treba da kao svaki normalan građanin ode u penziju kada je vrijeme za penziju jer mu godine nikako ne idu u prilog funkciji koju obnaša ipak je to previše velika odgovornost za ljude u godinama kada treba da odmaraju. Umjesto da svoju šefovsku poziciju prepusti nekom mladom edukovanom, obrazovanom i sposobnijem od sebe odnosno karijeristi koji bi mnogo bolje radio njegov posao on ipak i dalje sjedi i ne da nikome da se približi njegovoj fotelji. Očigledno da je trasa autoputa Sarajevo-Beograd ak oja prolazi kroz Brčko distrikt BiH veliki zalogaj za nezasićene ribetine.

No iako je Dedeić u svojim ranijim izjavama naglašavao kako je on uradio puno za Brčko distrikt BiH te kako su to građani prepoznali ne treba zaboraviti činjenicu da građani nikada na općim izborima nisu dali dovoljan broj glasova podrške Dedeiću koji se nikada nije uspio ni pojaviti kao zastupnik u skupštini Brčko distrikta BiH zbog malo osvojenih glasova na jednim od općih izbora. Toliko o prepoznavanju građana kada je kvalitet u pitanju.

Iako se Dedeić izjašnjava kao Bošnjak i s obzirom da je direktor Zavoda za planiranje i izgradnju Brčko distrikta BiH i pored silnih projekata koje smo vidjeli i urbanističkih planova, Bošnjaci još uvijek nisu vidjeli ali ni dobili dugo vremena već obećanu džamiju u centru grada koju sada više niko ni ne pominje a pogotvo gospodin Ismet Dedeić.

Interesantno je da u svojoj izjavi za portal “Brčanski forum” Dedeić tvrdi kako će objaviti knjigu o korupciji i pojedincima distrikta koji razdiru Brčko distrikt i ubijaju budućnost njegovih građana, a ne vidi činjenicu da je upravo on taj koji razdire budućnost mladim ljudima Brčko distrikta BiH time što nekome zauzima radno mjesto jer ne želi da se pomiri s godinama i činjenicom da je već davno trebao da uživa kao jedan normalan penzioner koji asocira na poenzionera u kasnom klimaksu.

Postavlja se pitanje da li gospodin Ismet Dedeić najavom svoje knjige pokušava da uplaši Tužilaštvo,pravosuđe, policiju, političare i sl. u Brčko distriktu BiH s ciljem kako bi neko reagovao i pokušao da ublaži njegove afere i time uticao na tužilačke i sudske odluke u svoju korist?!

No vjerujemo da će sve to vrijeme pokazati iako Dedeić poručuje da mu nije ostala niti će ostati nikakva sjenka ni hipoteka bavljenja bilo kakvim kriminalnim radnjama. I to ne zbog ‘čuvara zakona’, već zbog njegove lične i porodične časti, kao i zbog pripadnika njegovog brojnog i časnog plemena. Odnosno kako tvrdi zbog njegovih predaka i potomaka”

Pa ako je tako onda se pitamo zašto se gospodin Ismet Dedeić konačno ne shvati da ne može jednom zadnjicom sjediti na dvije ili više stolica te zašto se konačno ne vrati svome kako tvrdi brojnom i časnom plemenu iz koga je i došao s ciljem kako bi mladim i edukovnaim građanima Brčko distrikta omogućio radno mjesto a ne da isti moraju da napuštaju Brčko distirkt i BiH u potrazi trbuhom za kruhom?!

Ili jednostavno se pitamo da li Ismet Dedeić čeka da ga optužnica Tužilaštva Brčko distrikta BiH koja bi trebala biti podignuta protiv njega, odvede tamo sama, odnosno tamo gdje mu je već odavno i bilo mjesto.

Ili možda čak Ismet Dedeić po uzoru na nogometaša rerezentacije Portugala poznatog kao PEPE ne želi da ide u Penziju ili mirovinu. Kako PEPE ne želi napustiti Nogomet očigledno tako i Dedeić ne želi da napusti radničku fotelju Zavoda za izgradnju projektovanje i planiranje Brčko distrikta BiH.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version