Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

NIP BRČKO: Podržavamo kritike VSTV-a upućene gradonačelniku Esedu Kadriću zbog neprimjerenog miješanja u rad pravosudnih institucija u Brčko distriktu BiH

0

Podržavamo kritike VSTV-a upućene gradonačelniku Brčko distrikta BiH gospodinu Esedu Kadriću zbog neprimjerenog miješanja u rad pravosudnih institucija u Brčko distriktu BiH, čime je i zvanično od strane jedne državne institucije potvrđena njegova bahatost i zloupotreba položaja.

Saopštenje VSTV-a BiH kojim je upućena ozbiljna kritika gradonačelniku Brčko distrikta BiH gospodinu Esedu Kadriću zbog miješanja u rad Apelacionog suda Brčko distrikta BiH.

Prvi ozbiljan ukor na bahato i samovoljno ponašanje aktuelnog gradonačelnika koji na rad pravosudnih institucija u Brčko distriktu BiH već nekoliko godina u kontinuitetu negativno utiče.

Ovom prilikom želimo podsjetiti građane Brčko distrikta da je aktuelni gradonačelnik i ranije i to 2019. godine kada je došao u konfrontaciju sa advokatima u Brčko distriktu BiH svojim jednostranim i samovoljnim nastupom gotovo u potpunosti paralisao rad pravosudnih institucija u Brčko distriktu BiH gdje su najveću štetu pretrpjeli građani Brčko distrikta BiH jer se njihovi zahtjevi u to vrijeme gotovo u opće nisu mogli rješavati, i to sve dok tu agoniju koju je izazvao svojim nepromišljenim ponašanjem gospodin Esed Kadrić tada kao čelnik zakonodavne institucije-Predsjednik skupštine Brčko distrikta BiH nije razriješio Apelacioni sud Brčko distrikta BiH koji je osporio njegovo ponašanje i podržao advokate Brčko distrikta BiH i time deblokirao rad  pravosudnih institucija Brčko distrikta BiH.

U očigledno prisutnoj predizbornoj nervozi gradonačelnik Brčko distrikta nastavlja sa bahaćenjem, obzirom da smo ovih dana svjedoci njegove afere o kojoj bruje portali i javnost Brčko distrikta BiH jer je ignorisao policijske službenike kada je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i bježao od istih te s pravom, zajedno sa građanima Brčko distrikta BiH očekujemo zvaničan stav i reakciju nadležnih institucija Brčko distrikta BiH naročito Policije Brčko distrikta BiH.

Narod i Pravda ovom prilikom podržava stavove VSTV-a uz jasno opredjeljenje i odlučan stav da svi građani moraju imati isti tretman pred institucijama Brčko distrikta BiH i da je neophodno obezbijediti punu ravnopravnost, nepristrasnost i profesionalan rad svih segmenata izvršne i sudske vlasti.

Današnjim novim saopštenjem gradonašelnik gospodin Esed Kadrić nastvlja sa daljim mješanjem u rad pravosudnih institucija, sa očiglednom namjerom da na svoj način educira i VSTV BiH iako je očigledno da on i čelni ljudi SDA u mnogome su svojim neprimjerenim miješanjem u rad pravosudnih institucija uticali na zabrinjavajuće stanje u pravosuđu BiH.

Odlučno ćemo se zalagati da u našem društvu nema povlaštenih koji se stavljaju iznad zakona te se pridružujemo zahtjevima građana koje ovih dana iznose u javnom prostoru da je vrijeme da se preispita ponašanje gradonačelnika, te da institucije Brčko distrikta BiH izreknu primjerene sankcije za isto.

Služba za odnose s javnošću

NAROD I PRAVDA BRČKO DISTRIKT BIH

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version