Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Pogledajte kratki film “Podstanar” u režiji brčaka Damira Glibanovića

0

Damir Glibanović mladi brčanski režiser snimo je novi kratkometražni film pod nazivom “Podstanar”. Film govori o mladiću koji iznajmljuje stan te doživljava čudne i neobične stvari u njemu. Dužina filma iznosi tri minute a ovaj kratkometražni film je po žanru misteriozna Drama.

No takođe saznajemo da je film “Podstanar” uvršten u program takmičarkog kratkometražnog filma Kratki/self-made filmovi koji će biti održan u okviru Bihać Avantura Film Festivala.

Damir Glibanović, mladi brčanski Reditelj

O svom novom filmu Glibanović kaže slijedeće:

“Film “Podstanar” je prvenstveno bio izazov, htio sam da snimim film ispod cetiri minute a da pritom zadrži sve elemente kratkog filma, formu, smislenost, konceptualnost i da na kraju ne ostane nedorečen. Iznimno mi je drago što sam ovim projektom inspirisao svog kolegu, Ajdina Čelju, koji se u filmu “Podstanar” prvi puta našao u ulozi glumca, uživao je u cijelom procesu iako je bilo dosta izazova. Njegova ljubav prema glumi je dobila i zvaničan oblik. Na kraju, kao autoru, nema veće satisfakcije nego kada film ne ostavi gledaoce ravnodušnima, nadam se da sam uspio u tome.” Poručuje Glibanović u razgovoru za portal times.ba.

U nastavku pogledajte Glibanovićev kratkometražni film “Podstanar”

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version