Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

HARIS PAŠOVIĆ: Trampizam je prisutan najviše u SDA, HDZ-u i SNSD-u.

0

KIČ UGROŽAVA DRŽAVU

Trump je uradio vrlo bitnu stvar u američkoj i svjetskoj politici – dokazao je da ekonomija sama nije dovoljna! U vrijeme kad je Trump bio predsjednik USA, ekonomija je bila dobra. On također nije vodio nijedan rat.

Ipak, Sjedinjene Američke Države su, u vrijeme Trumpa, bile izgubile svako dostojanstvo. Mnoge od nas širom svijeta, koji nismo Amerikanci, bilo je sramota da svakog jutra čitamo neki novi užasni Trumpov tvit. Mogu misliti kako je tek bilo zdravorazumskim Amerikancima!

Trump je NEUKUSAN i to je OPASNO. Trump je banalan. Trump je KIČ i to UGROŽAVA DRŽAVU. On to nije postao jučer, on je oduvijek takav bio. On je uvijek, mnogo prije nego je postao predsjednik, postavljao vulgarnost kao javni standard. On je uvijek bio rasista.

On nije naglo postao ograničen i prost, pa je iznenada preporučio ljudima da piju varkinu kao zaštitu od Covida 19. To je njegov svjetonazor. Banalnost je odlika diktatora. Nije slučajno da Trumpa podržavaju saudijski kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud; egipatski predsjednik Abdel Fattah Al Sisi; slovenački premijer Janez Janša i mađarski premijer Viktor Orban.

Izuzetno je značajno da je Trump “dokazao”, na tako grandiozan način, da je temeljna vrijednost u politici KULTURA. Jer jadni, tragikomični, politički reality show koji je Trump napravio od najmoćnije zemlje na svijetu, unakazio je američku kulturu i američki duh.

70 miliona Amerikanaca je glasalo za novi mandat ove sramote. Trampizam je ostao. Njegovo dejstvo u Evropi i svijetu, i u našem regionu, će se smanjiti, ali neće isčeznuti. U BiH, trampizam je prisutan najviše u SDA, HDZ-u i SNDS.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version