Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Socijalistička partija u Brčkom zahvaljuje Gradonačelniku i Šefu Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Brčko distrikta BiH

0

Socijalistička partija OO Brčko želi da izrazi duboku zahvalnost Gradonačelniku Brčko distrikta BiH i Šefu Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu što su prepoznali inicijativu i apel za pomoć naše partije, te odlukom o rebalansu Budžeta  Distrikta za 2022. godinu izdvojili 400.000,00 KM u korist poljoprivrednih proizvođača.

Socijalistička partija je saopštenjem za javnost dana 04.09.2022. godine pokušala da ukaže na nepovoljan položaj poljoprivrednih proizvođača koji su se našli u izuzetno teškoj situaciji, pogođeni sušom koja je uzela danak na brojnim poljoprivrednim kulturama. Kako smo i naveli u saopštenju najveće poslijedice su pretrpjeli poljoprivredni proizvođači su koji su posijali kulturu kukuruza koja je stradala i više od 80%. Ogromnu štetu produbilo je i neplanirano povećavanje cijena repro materijala na tržištu. 

Konačno se vrši podjela budžetskih sredstva onim korisnicima kojima su namjnjena i najpotrebnija. U ovom slučaju subvencija od 400.000,00 KM će biti od neizmjerne pomoći poljoprivrednim proizvođačima za dalji rad.

Socijalistička partija OO Brčko

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version