Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Upitna Trasa autoputa koja vodi kroz distrikt, utvrđen višak kilometara i sumnjivi lukovi oko mjesta Brka i Maoča!?

0

Kako smo saznali putem svojih izvora zbog anonimnih prijava dostavljenih u Sarajevo i Banja Luku, Trasa autoputa koja vodi kroz Brčko distrikta BiH uskoro bi mogla biti zaustavljena kao projekat kakav jeste trenutno.

Naime kako izvor tvrdi utvrđen je nepotreban višak kilometara i sumnjivi lukovi oko mjesta Brka i Maoča kako saznajemo. A kako izvor tvrdi u Sarajevu i Banja Luci su ljuti jer je lični interes očigledan u ovim crtežima trase autoputa Beograd-Sarajevo a koja se prostire na dionici Brčko distrikta BiH.

Kako saznajemo u sve će biti izgleda uključeno i državno Tužilaštvo Bosne i Hercegovine čime će se pokušati zaobići institucije Brčko distrikta BiH.

No ono što je kako saznajemo naljutilo prijatelje iz Sarajeva i Banja Luke jesu grafički prikazi iz anonimne prijave u kojima su ucrtane Benzinske pumpe,odmarališta, moteli i sl. bez bilo kakve konsultacije Valde Brčko distrikta BiH, FBiH kao i Republike Srpske.

Više izvora tvrdi da je također planirano ucrtavanje velike solarne elektrane odnosno solarnih panela koji su obećani jednom Brčanskom vlasniku benzinske pumpe koja se nalazi u blizini gradske bolnice. Sve ove sumnjive radnje adresirane su na takozvani Brčanski zavod za planiranje projektovanje i izgradnju koji ucrtava ovakve ideje i objekte. Izvor napominje da sporni Zvod je objavio dosta projekata odnosno slikovnih prikaza od kojih niti jedan još uvijek nije realizovan. On navodi da je jedino što je pomenuti zavod uradio je regulacioni plan u naselju Brod odnosno takozvana nova industrijska zona bivše američke baze i to sa ciljem kako bi se zemljište prodalo firmi “HEEZ ALUMINIJUM” iz Tuzle.

Izvor tvrdi da je jedino to što je zavod uradio ostalo je navodno “bajka” te dodaje da su plate uposlenika ovog zavoda koji skoro ništa ne radi kako tvrdi on veće od doktora koji rade u Brčko distriktu BiH.

Izvor tvrdi da ne bi bilo prvi put da institucije i državne policijske agencije iz Sarajeva ili Banja Luke dođu u Brčko i krenu da hapse odgovorne, dešavalo se to i ranije kada je bila u pitanju utaja poreza ali ovaj put je u pitanju i sumnjiva rasprodaja državne imovine i kupovina zemljišta državnim novcima za ličnu korist pojedinaca koji rukovode ovim projektima.

No kako izvor tvrdi državne sigurnsosne agencije su već uveliko raspoređene u Brčko distrikt BiH i već rade svoj posao. Izvor dodaje da također te iste agencije trenutno rade na praćenju aktuelne teme takozvane kupovine političara uslijed aktuelne političke krize u Brčko distriktu BiH.

On tvrdi da je dovoljan pokazatelj da je većina stanova na dan već unaprijed rezervirana ili izdata te da bi se mnogi trebali zapitati zašto.

No kada je Brčko distrikta BiH u pitanju postavlja se pitanje hoće li distrikt izvršiti nesmetano svoje obaveze prema državi BiH kada je trasa auto puta u pitanju!? No prema svemu sudeći jako teško da će se sad to desiti, te slobodno možemo reći da se racionalnost Trase auto puta koja vodi kroz Brčko distrikt BiH dovodi u pitanje.

MNo bilo kako bilo izgleda da ovaj projekat takozvanog zavoda za izgradnju sve više liči na scenu iz filma “TESNA KOŽA” kada Pantić i Šoić pokušavaju da investirima iz Turske prodaju Motel koji se nalazi pored autoputa.

Procjenite sami u nastavku:

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version