Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Kraj ideja o Ratu i prekrajanju granica na Balkanu! BiH može spavati mirno narednih 100 godina, Podrškom rezolucije UN-a Srbija prekinula savezništvo sa Rusijom!

0

Nakon današnje Historijske sjednice Generalne skupštine UN-a na kojoj su zemlje zapadnog Balkana među kojima je i Srbija podržale Rezoluciju koja najoštrije osuđuje rusku agresiju i zahtijeva da Kremlj odmah prekine upotrebu sile protiv Ukrajine, slobodno možemo reći da je upravo ovaj potez zemljama zapadnog balkana donio konačno dugoročni mir.

Nakon izjašnjavanja Srbije odnosno podrškom pomenute rezolucije Bosna i Herecegovina je najviše profitirala kada je u pitanju zapadni balkan. Upravo ovim činom Srbija je svojom novom diplomatijom Aleksandra Vučića koji je kako je kazao ovih dana bio pod pritiskom konačno shvatila da više ne može jednom nogom sjediti na dvije stolice.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se vanredno obratio javnosti odnosno naciji i saopštio da je Srbija zvanično podržala rezoluciju UN-a koja najoštrije osuđuje agresiju rusije nad ukrajinom. Ovo parafrazirano u prevodu znači da je Srbija zvanično svojim izjašnjavanjem okrenula leđa Rusiji i time prekinula dugogodišnje prijateljstvo i savezništvo te se okrenula ka zapadu.

Vrlo znano je da je Srbija godinama koristila diplomatske odnose sa rusijom kako bi na neki način ucijenila zapad u raznim kalkulacijama i komplikacijama. Najviše kada su BiH i Kosovo u pitanju.

Sve ono što je bilo previše riskanto za Srbiju ona bi gurala BiH u žižu javnosti preko BH entiteta Republika Srpska, metodom isturenog igrača u napadu Milorada Dodika. Kada bi Srbija htjela poslati oštru poruku svojim susjedima radila bi to uz pomoć Dodika a kasnije obnašala ulogu Umprofora i međunarodnoj zajednici predstavljala moralnu vertikalu kada je u pitanju neki konflikt između dva entiteta unutar BiH.

Nakon večerašnjeg obraćanja Aleksandra Vučića i pomenutog saopštenja slobodno možemo reći da je sada definitivno kraj svim idejama rata i prekrajanja granica BiH a time ugašena I ideja Velike Srbije po slobodnoj procjeni na narednih 100 godina.

Pogledajte vanredno obraćanje Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i uvjerite se sami:

Novi svijetski poredak – Vrijeme mira

Ujedinjene nacije odnosno međunarodna zajednica i svijetski lideri primjerom katastrofalnog poteza Vladimira Putina shvatili su da se ovako ne može dalje i da se Europa mora ujediniti i smiriti kako se ništa slično ne bi desilo kao zlo koje se dešava u Ukrajinoj koja je pod invazijom Rusije koja ju je napala i okupirala i time narušila teritorijalni integritet Ukrajine. Velike svijetske sile shvatile su da pandemija, ekonomska kriza i istovremeno rat planetu zemlju i ovaj svijet vraća stotinu godina unazad umjesto što bi trabalo da napreduje. U vezi sa time odlučili su da poduzmu konkretne poteze. Oni su ustvari postavili najviši kriterij osjetljivosti na riječ “rat” i “prekrajanje granica” čišćenjem europskih saveznika sa Putinovom rusijom. Upravo današnja rezolucija je dokaz svega toga. Svijet kakav poznajemo se konačno mijenja a sa njime više će se ulagati u moralne vrijednosti kako se ne bi ponovo rodio “HITLEROV NACIZAM” koji je Vladimir Putin probudio iz dubokog medvjeđeg zimskog sna.

UN pronašao novu “Vakcinu” protiv nacionalizma i desničarske politike, učinak garantovan Vučić i Milanović prvi cijepljeni, na redu ostatak radikalnih nacionalista BiH,Srbije i Hrvatske

Ove promjene najviše će se primjetiti na desničarskim kako europskim tako i domaćim političkim partijama ali i njihovim liderima. Koji će u strahu od sankcija promjeniti ploču za 360 stepeni odnosno do te mjere da in nećete moći prepoznati već od sutra. UN je definitivno pronašao vakcinu protiv nacionalizma a nacionalistima pokazao da Balije, Četnici i Ustaše imaju svoju cijenu koja skupo košta a njen iznos je “Ekonomska Sankcija” koja je za one koji profitiraju od nacionalizma vrijednija čak i od kripto valuta. Što bi se u narodu kazalo “Vučić udara i vrti tamo gdje i Dodik ne može”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović preko noći postao drugi čovjek!

Da stvar bude još jasnija oglasio se i Predsjendik Hrvatske Zoran Milanović koji u zadnje vrijeme uz pomoć Dragana Čovića često kritikovao BiH i pokušavao da nametne treći entitet na silu. On je u svojim izjavama kazao sledeće ” Nazvat ću Dodika, RS se ne može izvući iz BiH, mjesto srpskog naroda je na Zapadu” definitivno ovom izjavom možemo zaključiti da konačno dolazi do tektonskih promjena na zapadnom Balkanu kada su u pitanju odnosi BiH,Hrvatske i Srbije.

No kao i usvakoj dobroj stvari neko mora da ispašta a prema svemu sudeći najviše će ispaštati degradirani i napušteni Milorad Dodik i njegov prijatelj i kolega Dragan Čović. Oni su ostali bez podrške Zorana Milanovića i Aleksandra Vućiča a svi oni zajedno bez podrške Vladimira Putina. Te shodno svemu Milorad Dodik i Dragan Čović će definitivno promjeniti način svoga djelovanja.

No ploču takođe bi morao da promjeniti i nestali iz javnosti Bakir Izetbegović za kojeg se BH mediji pitaju gdje je nestao. No ono što se načulo je da je Izetbegović u posjeti BH dijaspore u cilju predizborne kampanje. Iako su se neki u komentarima na portalima našalili i kazali kako je Izetbegović isprepadan od mogućeg izbijanja novih ratnih sukoba u BiH pobjegao u dijasporu jer su Trezori zauzeti odnosno pretrpani kreditima MMF-a.

SDA,SNSD,SDS,HDZ definitivno će biti političke opcije u BiH koje će krenuti sa konvertovanjem u ljevičarske zbog straha od sankcija uglednih i razvijenih Europskih zemalja na čelu sa Velikom Britanijom i Njemačkom. Prema tome vrlo moguće da će ove pomenute stranke u budućem periodu iz straha biti spremne čak i da podrže razne “Parade ponosa” bez problema što do sada nije dolazilo u obzir na tu pomisao.

Kraj ratne priče i ruralne politike

I na kraju slobodno možemo zaključiti da građani Bosne i Hercegovine više ne moraju da brinu od prijetnji ratom i prekrajanjem granica te time mogu konačno mirno da spavaju. Današnjim činom iz Europe, zapadnog balkana odnosno BiH, Hrvatske i Srbije “ruski uticaj” je protjeran poput Hitlerove nacističke Njemačke iz Jugoslavije. No pitamo se hoće li ispariti i ruski uticaj u Brčko distriktu BiH odnosno organizacije koje ne krije svoju rusku masku zloglasnog ratnog zločinca Vladimira Putina.

Molimo se za kraj rata i mir u Ukrajnoj

No kada je stvar u europi skoro već rješena ne smijemo zaboraviti da se u Ukrajinoj još vuijek gine na sve strane. Moramo prižati podršku narodu Ukrajine ali i nesretnim rusima koji su fašističko diktatorskim režimom Vladimira Putina mimo svoje volje bačeni u rat koji ne žele. Pored okupiranih ukrajinaca i rusi gube svoje živote uzaludno. Ukrajinska i ruska mladost odlazi nepotrebno u smrt za tuđe račune i putinove komplekse i ambicije. Molimo se za prestanak rata i mir u Ukrajinoj te da se ruski vojnici vrate svojim majkama,očevima,suprugama i svojoj djeci, zaustavimo ovo ludilo.

Negativna krivulja

No ne aboravimo da svaka priča ima svoje negativnosti pored svega navedenog moramo biti svjesni da kad god se rat završio u Ukrajinoj da slijedi velika ekonomska kriza. Energenti su skočili visoko u zadnjih 13 dana te nam to takođe donosi novo povećanje cijena kako prehrambene robe tako i ostale.

I na kraju kada uzmemo u obzir sve pitamo da li od sutra konačno slijedi od ruskog uticaja i nacionalizma novo oslobađanje Brčko distrikta i Beograda…

Za Times.ba: Galileo Davinci

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version