U jednom restoranu u Beogradu na meniju se našla – pizza sa ćevapima. Snimak njene pripreme objavljen na društvenim mrežama postao je povod za burne i brojne reakcije korisnika.
Proces pripreme ove neobične kombinacije uključuje klasično razvijanje tijesta, nakon čega se na njega stavlja ajvar, sir, ćevapi i luk. Nakon pečenja, preko pizze se dodaje i kajmak – pa se tako i servira.
„Ako nikad niste probali pizzu sa ćevapima, vrijeme je da svratite do Maximilliana“, stoji u opisu uz objavu restorana.
Na Instagramu je, očekivano, uslijedila prava bujica komentara. Dok je nekima ova pizza „super“ i zanimljiva, drugi su reagovali sa zgražanjem, pa su se nizale i sarkastične i oštre opaske:
„Eto kako je izazvan rat između Bosne i Italije“, „Da li su rimski ili napuljski ćevapi?“, „Ovo je za Haaga“, „Da li stvarno ovo neko naruči?“, „Ništa vam nije sveto“.
Ova kreacija je samo jedna u nizu nesvakidašnjih verzija pizze koje postoje širom svijeta. Pored nje, postoje pizze s mesom kengura, s jabukama i smokvama, pa čak i s pire krompirom.
Debate o neobičnim dodacima na pizzi nisu novost – u mnogim zemljama se i dalje vodi rasprava da li je prihvatljivo stavljati avokado, dok neki pizzu redovno jedu i s majonezom.
Datum i vrijeme objave: 17.11.2025 – 16:32 sati





