Domaćice širom svijeta pomno prate emisije poznatog poslastičara Rudolfa Van Vina i usvajaju svaki trik koji on prenese.
Ovog puta vam donosimo trik za savršenu čokoladnu glazuru po njegovom receptu. Vaše torte će biti prava mala remek-djela ukoliko budete pratili ove korake.
Sastojci:
- 250 g omekšanog putera
- 300 g šećera u prahu
- 200 g crne čokolade (istopljene)
- 2 kašike kakao praha
- 100 g tečne slatke pavlake
Priprema:
Omekšali puter pomiješajte sa šećerom, pa mutite mikserom dok se sastojci potpuno ne sjedine i smjesa ne postane glatka.
Zatim dodajte kakao prah i još malo mutite. Smanjite brzinu na najslabiju, pa ubacite otopljenu čokoladu i, na kraju, slatku pavlaku. Mutite dok ne dobijete glatku i penastu smjesu.
Ukoliko ima grudvica, činiju na kratko stavite u posudu sa vrelom vodom, a zatim nastavite s mućenjem. Glazuru nanesite dok je još uvijek penasta i glatka, piše Superžena.
Uživajte!
Datum i vrijeme objave: 16.11.2025 – 22:00 sati





