Većina nas je navikla da jede sveže voće, jer je ono najzdravije i najukusnije.
Međutim, ponekad kada poželite malu promjenu i priliku da zagolicate maštu, lijepo je imati ideju kako zasladiti čula omiljenim voćem i nekim drugim tajnim sastojcima. S tim u vezi, danas vam donosimo recept za luksuzni slatkiš od kojeg ćete se istopiti na prvi zalogaj.
U trenucima kada vam treba nešto slatko, a nemate vremena da pripremite svoje omiljene kolače i torte, nekoliko krušaka na dohvat ruke je sve što vam treba. Pečena verzija, prelivena javorovim sirupom i posuta bademima. Ima li išta slađe i ukusnije? Za pripremu ovog savršenstva na tanjiru trebat će vam samo 20-ak minuta, a svi sastojci koji su vam potrebni su, što je najvažnije, potpuno zdravi i vjerovatno ih imate u svojoj kuhinji.
Za pripremu ovog specijaliteta možete koristiti bilo koju vrstu kruške, ali se preporučuje tvrđa sorta kako bi zadržala oblik tokom pečenja. Takođe, ako nemate kruške pri ruci, možete isprobati verziju sa jabukama.
SASTOJCI:
-
4 kruške, prepolovljene
-
2 kašike neslanog putera
-
1/2 šolje javorovog sirupa
-
1 kašičica ekstrakta vanile
-
1/4 kašičice mlevenog cimeta
MRVITI SA BADEMIMA
-
2 kašike neslanog putera
-
1/2 šolje ovsenih pahuljica
-
1/4 šolje seckanih badema
-
2 kašike javorovog sirupa
-
1 kašika kisele pavlake
-
1/2 kašičice mlevenog cimeta
-
1/4 kašičice morske soli
-
šlag za serviranje
PRIPREMA:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Žličicom izvadite sjemenke iz sredine kruške i stavite ih u pleh obložen papirom. U malom loncu otopite puter i dodajte javorov sirup, ekstrakt vanile i cimet. Ovim dresingom obilno prelijte kruške i stavite ih prerezanom stranom prema dolje na lim za pečenje. Pecite oko 15 minuta.
S druge strane, dok se kruške peku, pripremite mrvicu od badema. U šerpi ponovo otopite puter, dodajte ovsene pahuljice i bademe. Pržite oko 3 minute. Zatim dodajte javorov sirup i pavlaku i miješajte dok se ne zgusne. Umiješajte cimet i sol i ostavite da se ohladi. Kada su kruške pečene, prelijte ih dobijenom smesom i ukrasite šlagom.
Ž.J.
Izvor: Pure Wow
https://www.zenskimagazin.rs/storage/posts/rss/2024/Sep/255489/pecene-kruske-1.jpg





