Sočan ukus dimljene slanine u kombinaciji sa paradajzom i testeninom čini ovo jelo savršenim, laganim obrokom za celu porodicu…
Sastojci:
400 g špageta
1 kašika maslinovog ulja
120 g seckane dimljene slanine
1 seckani luk
1 seckani beli luk
2 kašičice mlevene slatke paprike
800 g seckanog paradajza
malo rendanog parmezana
Origano
priprema:
1. Skuvajte špagete u velikoj posudi. Za to vreme zagrejte ulje u dubokom tiganju i pržite slaninu 3-4 minuta, dok ne postane hrskava. Dodajte seckani luk i beli luk i mlevenu papriku, pa pržite još minut.
2. Dodati seckani paradajz, ostaviti da provri i kuvati oko 5 minuta, dok se smesa ne zgusne. Dok se kuva, često mešajte, kašikom dodirujući dno.
3. Ocijedite tjesteninu, posolite po želji i pomiješajte sa sosom. Po želji pospite naribanim parmezanom i malo origana kada sipate u činije za serviranje.
https://www.zenskimagazin.rs/storage/posts/rss/2024/Aug/255055/spageti-4.jpg





