Ako ikada postoji vrijeme za uživanje u blagodatima obilja voća, to je definitivno ljeto.
Raznolikost voća u ovoj sezoni je ogromna, a ujedno je i idealna hrana za održavanje hidratacije i sitosti. Međutim, voće koje većina ljudi preferira su lubenica i dinja, a danas ćemo se osvrnuti na vrijedne prednosti dinje.
Dinje su dio porodice biljaka Cucurbitaceae, koja uključuje namirnice poput bundeve i krastavca. Postoje desetine različitih vrsta dinja koje se uzgajaju širom svijeta, uključujući gorku dinju nalik tikvi iz Indije i slatku dinju koja se uzgaja u Aziji i Africi. Svaka sorta, međutim, hidrira tijelo i puna je antioksidansa poput vitamina C i beta-karotena.
U galeriji predstavljamo neke od najvažnijih zdravstvenih prednosti konzumiranja dinje.
https://www.zenskimagazin.rs/storage/posts/rss/2024/Aug/254600/dinja-13.jpg





