Hrana koja uzrokuje brzi skok šećera u krvi može poremetiti vaše napore za mršavljenje…
Kada je u pitanju balansiranje šećera u krvi, ne radi se o brojanju kalorija – bitna je specifična hrana koju jedete! Za razliku od hrane s niskim glikemijskim indeksom, hrana s visokim glikemijskim indeksom uzrokuje brze skokove šećera u krvi, što može otežati gubitak težine. Ove namirnice često ne dovode do sitosti, ostavljaju vas gladnijima i značajno doprinose padu energije.
Glikemijski indeks (GI) pokazuje koliko brzo hrana podiže šećer u krvi u odnosu na čistu glukozu. Hrana se boduje od 0 do 100; hrana sa većim GI brojevima znači brže oslobađanje glukoze. Hrana s visokim glikemijskim indeksom, obično ona sa 70 ili više, je brza hrana koja uzrokuje prebrzo povećanje šećera u krvi.
Ovi brzi porasti i padovi šećera u krvi mogu poslati signale gladi i sitosti na toboganu, što otežava pridržavanje dijete. Stoga su namirnice s visokim glikemijskim indeksom pravi izazov za sve koji žele smršaviti jer mogu dovesti do prejedanja.
Međutim, važno je napomenuti da ove namirnice ne treba u potpunosti izbjegavati. Ako odlučite uživati u njima, najbolje je da ih uparite s izvorom proteina ili masti kako biste spriječili brze skokove šećera u krvi.
Otkrijmo ove namirnice i naučimo kako ih upravljati za bolje upravljanje težinom.
https://www.zenskimagazin.rs/storage/posts/rss/2024/Aug/254303/najgore-visokoglikemijske-namirnice-rss.jpg





