Paradajz dobija posebnu aromu kada ih stavite u rernu, a kada ih napunite aromatičnom smesom, dobićete odličan ručak bez mnogo truda.
Ako želite, možete dodati sir da poboljšate ukus jela.
Komponente:
- 400 grama paradajza
- 100 grama belog luka
- 2 jaja
- 4 kašike brašna
- 1 kašika ulja
- 1 kašika mleka
- svježe mljeveni biber
- 2 karanfilića
- 1 kašika peršuna
- paradajz sos
- mint
- bosiljak
Način pripreme:
Odrežite vrh paradajza i kašikom izdubite pulpu. Zagrijte ulje i propržite sitno nasjeckani luk, a zatim dodajte bijeli luk i nasjeckani peršun. Umutiti jaja i dodati brašno, mleko, sveže začine i biber. Pomiješajte jaja sa lukom, bijelim lukom i peršunom. Napunite paradajz smesom i zatvorite poklopcem od paradajza. Ako želite, možete dodati svoju omiljenu vrstu sira i staviti malo paradajz sosa na dno posude.
Pecite paradajz 25-40 minuta na 150 stepeni.
udobno!
https://www.zenskimagazin.rs/storage/posts/rss/2024/Jul/252923/punjeni-paradajz-4.jpg





