
SREĆAN 4TH JULA u najluđu i najnevjerovatniju zajednicu ikada.
Ovog 4. jula opuštaću se pored bazena sa svojom porodicom, jesti, piti skinny margs, Aperol Spritz ili možda čak i neke mocktaile. Imaćemo najbolje ulične tacose iz taco bara ALCE 101 (ako ste zainteresovani, pogledajte ovdje).
Hteo sam da vam dam kratak mali resurs za 4. jul kako da sastavite neke zabavne planove za taj dan u poslednjem trenutku. Svaka od ovih ideja je brza, laka, efikasna i bit će pravi hit. Pregledat ćemo neke recepte i pića ako se okupljate s prijateljima ili idete na veliku zabavu, a ja ću podijeliti neke od mojih najnovijih čitanja ako se samo odmarate pored bazena (zvuči kao san).
Prije nego što počnemo s tim, ne zaboravite da ostanete sigurni, posebno kada je u pitanju vaše izlaganje suncu. Mi smo kreirali BOUGIE vozačke rukavice za dane kada vam je potrebna zaštita, ali želite da stvari budu slatke. Takođe, baci svoje HOT MESS Ice Roller u vreći za spavanje za brzo podnevno depuff nakon previše čipsa. LOL.
Ok, idemo.
Kako doživjeti epski 4. jul sa mršavim margama, guacamoleom, tortom i još mnogo toga
✩ MRŠAVA POVERLJIVA MARGARITA
Evo stvari: znam šta želim. Ja sam konkretan. Samo zato što znam šta želim ne čini me kučkom. Dakle, ako ste napolju 4. jula, ne zaboravite da budete ljubazni, dajte dobre napojnice i ULJUBNO pitajte šta želite (ako ste konkretni). Tako to dobiješ – tražiš. Lijepo.
U svakom slučaju, nazad na margariti.
Sastojci:
+ 1,5 unce blanco tekile
+ 1 unca Cointreaua (koristite Triple Sec ako ovo nije dostupno)
+ limete (tone)
+ malo limuna
+ trun agave (kao jebena TAČKA!)
+ opcija: 2 stiska grejpa ili čak nara
+ pola ruba soli, uvijek
uputstva:
Upotrijebite limetu da obrubite čašu, a zatim dodajte sol samo na polovinu ruba. U šejker za martini dodajte 3/4 svježeg soka od limete, jednu stisnutu limuna, zatim dodajte Cointreau (ili Triple Sec) i tekilu.
VRUĆI SAVJET: probaj pola oboda Tajin da stvari budu interesantne.
pravilo: kada pravite koktel, prvo počnite sa najjeftinijim sastojcima i na kraju završite sa najskupljim. Dodajte led u shaker (ne želite da se led otopi u vašim sastojcima, zato uradite ovo posljednje). Dodajte led u čašu sa ivicama i protresite, a zatim procedite koktel preko leda. Ukrasite kriškom grejpa ili kolutom limete.
✩ SUPER BRZI ZAČINI GUACAMOLE
Ovo je bombasan recept koji traje kao 5 sekundi. Morate organizovati večeru, ali nemate vremena? Imam te. Nečiji rođendan? Ponesite ovaj guac, bit ćete pravi hit. Fudbalska nedelja? Ovaj guac potrebe da se uključi. Nijedna fudbalska nedjelja ne bi trebala biti bez guacamolea.
Sastojci:
+ 5 organskih avokada
+ Začinjeni guac starter
+ 1/2 organskog limuna
+ ljuspice čilija (opciono za dodatni ukus!)
Upute:
Zgnječite avokado, dodajte starter, iscijedite limun i pospite ljuspice čilija po ukusu…da ljudi-toliko je lako. Uzmite činiju čipsa ili komadića zelene salate endivije, ispucajte hladno pivo i uživajte!
Takođe treba da napomenem da je to uvek zabavno seksaj svoj guac: uvijek možete dodati mango za mango guac! Kukuruz ili paradajz su takođe zabavan dodatak. Ponekad dodam i cilantro- JER YUM.
✩ TORTA SA JAGODAMA
Ta-da. Slatka, zabavna, ružičasta torta od jagoda. Najbolji dio o ovoj torti od @acozykitchen je da ga možete ukrasiti kako god želite. Možete čak napraviti i male duhove ili bundeve za Noć vještica – torte su tako zabavne.
Pire od pečenih jagoda
♡ ¾ šolje narezanih jagoda (oko 4 jagode)
♡ 2 kašičice granuliranog šećera
♡ prstohvat soli
♡ 2 kapi crveni gel za bojenje hrane (opciono)
UPUTSTVA:
+ Zagrijte rernu na 350 stepeni F. U maloj posudi za pečenje pomiješajte jagode, šećer i sol. Prebacite u rernu da se peče 10 minuta.
+ Izvadite ga iz rerne i prebacite u mašinu za obradu hrane. Zatim blendajte dok potpuno ne postane glatko. Odmjerite 1/4 šolje i ostavite sa strane. (Adrianna predlaže da zadržite višak pirea za pravljenje koktela – njam).
Torta od jagoda:
♡ 1 ¼ šolje i 2 kašike višenamenskog brašna
♡ 1 ¼ kašičice praška za pecivo
♡ ½ kašičice košer soli
♡ ½ šolje neslanog putera, sobne temperature
♡ 1 ¼ granuliranog šećera
♡ 1 kašičica čisti ekstrakt vanile
♡ ⅓ šolje mleka
♡ 3 velika bjelanjka
♡ ¼ pirea od pečenih jagoda
UPUTSTVA:
+ Držite pećnicu na 350 stepeni F & podmažite i stavite a Tepsija 8×8 inča (možete koristiti i a Okrugla tava od 9 inčaa Tepsija 9×5– provjerite obje ove opcije na 25 minuta ili napravite cupcakes– provjerite nakon 15 minuta).
+ U srednjoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so. Ostavite na stranu.
+ U posudu miksera sa lopaticom (ili u veliku posudu sa električnim mikserom) dodajte puter, šećer i vaniliju. Mutite dok ne postane lagana i pahuljasta, oko 2 do 3 minute.
+ U posudu za merenje sipajte mleko, belanca i rezervisanu 1/4 šolje pirea od jagoda i umutite dok se ne sjedini.
+ Uključite mikser na malu brzinu i, naizmjenično između suvih i tekućih sastojaka (mješavina jagoda/bjelanaca), dodajte smjesu putera/šećera dok smjesa ne postane relativno glatka.
+ Smjesu sipajte u pripremljenu tepsiju i poravnajte je dok ne dođe do ivica. Prebacite u rernu da se peče 25 do 32 minuta, dok ražanj umetnut u sredinu ne izađe čist.
+ Ostavite tortu da se ohladi u kalupu oko 10 minuta, a zatim okrenite na rešetku za hlađenje i ohladite na sobnoj temperaturi. Ovo traje oko sat vremena.
Glazura od krem sira od jagoda:
♡ 5 oz krem sira, na sobnoj temperaturi
♡ 5 kašika neslanog putera, sobne temperature
♡ 2 šoljice šećer u prahu
♡ ½ kašičice čisti ekstrakt vanile
♡ prstohvat soli
♡ 1 kašika masne pavlake (opciono)
♡ ¼ šolje liofilizirane jagode
UPUTSTVA:
+ Uz pomoć mašine za obradu hrane ili mlin za začine dodajte 1/4 šolje liofiliziranih jagoda. Pulsirajte oko 1 minut dok ne naliči prahu. Zatim izmjerite 1 supenu kašiku.
+ U zdjelu miksera sa lopaticom (ili srednju posudu pomoću električnog ručnog miksera) dodajte krem sir i umutite dok ne postane glatka. Volim ovo da radim ili će u suprotnom glazura od krem sira imati male grudvice krem sira. Zatim dodajte puter i mutite dok ne postane glatka, oko 15 sekundi.
+ Dodajte šećer u prahu, so, ekstrakt vanilije i gustu pavlaku. Mutite pune 2 minute da dobijete pahuljastu, ukusnu glazuru.




✩ JERKY OD LUBENICE
Zasluge u potpunosti pripadaju Sakara Life. Ove cure su mi poslale ovu užinu i odmah sam se navukla. Kao da sam bio tako navučen tamo gdje sam trebao grickati svako veče. Više ga ne proizvode, ali možete napraviti svoj kao ja. Naravno, nije baš tako dobar kao što ga je Sakara pravila, ali je i dalje savršeno žvakaća i zadovoljavajuća.
Sastojci:
+ velika lubenica, organska
+ organski kajenski prah
+ koliko želite limete
upute:
Dodati u a dehidrator. narežite lubenicu na kriške od 1 inča. Odbacite krajeve i uklonite kore. Nakon što uklonite koru, izrežite kriške na debljinu od oko 1/4 inča. Lagano dodajte kajenski prah (ja volim PUNO, ali je začinjen pa vam treba samo malo) i zatim stavite kriške lubenice na dehidrator. Kada je u dehidratoru, na vrh protisnite malo limete. Sušite na 135 stepeni F 18 ( DA, 18 ) sati.
{ recept preko }
✩ KOMBUCHA VODKA
Kokteli sa probioticima.
Ako to nije cool, ne znam šta je?
Sastojci:
+1-2 unce votke (volim Titovu bez glutena)
+ Nekoliko prskanja gazirane vode
+ Par prskanja Kombuche
+ Svježa menta (Volim PUNO)
+ Obrijana đumbir
+ Grejpfrut bitter (ako nemate ovo, upotrijebite malo limuna)
+ Šaka leda
Upute:
U ohlađenu čašu dodajte led. Dodajte votku i prelijte s malo gazirane vode. Zatim dodajte 1/2 šolje vaše omiljene Kombuche na vrh. Zgrabite mentu i pljesnite je između ruku ( << ovo ističe okus). Koristite mentu kao ukras, a zatim je umiješajte u koktel. Na vrh stavite nekoliko crtica grejpfruta (ili limuna) i obrijajte malo đumbira na vrh (koristite rende za sir da obrijete đumbir!). Opcija: dodajte maline za praznični štih. CHEERS!
✩ JENNIFER ANISTON PIZZA CARFILOUR
Prema njenom stilistkinji, ovo je omiljena narudžba pice Jennifer Aniston (samo je pravimo na koru od karasa):
Sastojci:
+ 1 pizza crust
+ 3/4 c Raov sos
+ 1 paprika narezana na kockice
+ 1/4 c crnih maslina
+ 1/4 c crnog luka
+ mocarela sir
+ 1 šaka rukole
+ čili pahuljiceprobati
+ rukavice sa belim lukom, po ukusu
+ cijeđenje limuna
+ opciono: dodajte artičoke za dodatna vlakna.
Upute:
Zagrijte rernu na 400F, stavite koru na tepsiju koja se ne lepi i pecite 10-12 min. Ostavite da se ohladi oko 10 minuta prije dodavanja preljeva. Kašikom prelijte sos preko kore za picu. Zatim prelijte paprikom, lukom, maslinama i mocarela sirom. Uživajte kako jeste ili pecite još nekoliko minuta. Izvadite iz rerne, a zatim prelijte svežom rukolom, PUNO limuna i ljuskama čilija. Enjoy!
+TSC VRUĆI SAVJET: Rao’s Arrabbiata sos je moj FAVE. Sastojci su na pravom mestu, a takođe se savršeno slaže sa korom za jalapeño. Ako ne možete pronaći Raov sos, i Luciano je savršen.
✩ LISTEN
TSC plejliste su savršene (posebno VIBEZZZ prvo) bilo da ste na zabavi pored bazena ili se rashlađujete u svom dvorištu. Obavezno pogledajte i najnovije epizode podcasta, imamo Chervin od Cimbiotike nazad, Dan Bilzerian& osnivač Craigs, LA.
✩ JUICY READS
& ako se dodatno rashladite ovog vikenda i tražite nešto obavezno za čitanje, toplo preporučujem:
+ Tajni razgovori od Petera Evansa
+ PARIZ: Memoari od Paris Hilton
+ The Shift od Tinx
+ Ne možeš me povrijediti od Davida Gogginsa
+ The Setup od Dan Bilzeriana
+ Ljubav, Pamela od Pamele Anderson
+ Disciplina je sudbina by Ryan Holiday
x, Lauryn
+ za domaćinstvo veganskog roštilja ovaj post.
++ za neki outfit inspo, uhodite moje najnovije Francuska izgleda.



Uključite JavaScript da vidite sadržaj

