Fine kremaste slastice sigurno su mnogima od nas slaba točka, a ovaj Nutela kolač bez pečenja upravo je jedan od takvih slatkih zalogaja. Ono što kod njega posebno oduševljava je mekan, gotovo sladoledast okus, naravno kad je ova slastica dobro ohlađena i tek izvađena iz frižidera.
To je nevjerojatno ukusan kolač koji se priprema brzo i jednostavno, a njegov kremasto čokoladasti okus uvijek je provjeren izbor kad dolaze gosti jer ga baš svi obožavaju. Posebno ga vole klinci koji su i inače slabi na sve što ima veze s Nutelom, ali i stariji jer su svi okusi jako dobro izbalansirani, piše Recepttura.
Podloga se radi bez pečenja, pa oko nje zaista nema puno posla, te će je bez problema napraviti praktički svatko. Svijetlu i tamnu kremu radimo od istih sastojaka na bazi krem sira i šećera s jedne strane, te šlaga koji se izrađuje od slatkog vrhnja. Kad se sve pomiješa dobiva se jednostavna, a istovremeno božanstveno ukusna prozračna krema u čiju polovicu dodajemo Nutelu. Ne može jednostavnije, a rezultat je tako ukusan!
Naravno, na kraju ovaj Nutela kolač bez pečenja zalijevamo glazurom od slatkog vrhnja i čokolade. Sve što je nakon toga potrebno je dobro ohladiti ovu slasticu. Okusi Nutelle i čokolade savršeno se nadopunjuju, a ni izgled ovog kolača neće otkriti koliko je zapravo jednostavan za napraviti, pa će biti odličan za svaku priliku.
Sve detalje kako napraviti ovaj fini Nutela kolač bez pečenja pogledajte u videu:
Nutela kolač bez pečenja
Sastojci
Podloga:
- 240 g mljevenog keksa
- 150 ml mlijeka
- 160 g maslaca ili margarina
- 95 g šećera
- 160 g čokolade za kuhanje
Krema:
- 380 g krem sira ja sam koristila abc sir
- 60 g šećera u prahu
- 760 ml slatkog vrhnja
- 240 g Nutelle
Glazura:
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g mliječne čokolade
Upute
-
Prvo treba obložiti stijenke kalupa dimenzija 25×25 centimetara (ili nekog sličnih dimenzija) prozirnom folijom.
-
Na dno kalupa staviti papir za pečenje.
-
Zatim treba napraviti podlogu.
-
U širu posudu na štednjaku sipati mlijeko, dodati narezani maslac ili margarin te ubaciti šećer.
-
Miješati do vrenja da se šećer i maslac otope.
-
Zatim u posudu dodati natrganu čokoladu za kuhanje i miješati na vatri da se čokolada otopi.
-
Maknuti s vatre.
-
Na kraju ubaciti mljeveni keks i sve dobro izmiješati da se dobije jednolična smjesa.
-
Smjesu prebaciti u kalup te dobro utisnuti i izravnati (možete koristiti čašu, vadilicu za torte ili neki drugi predmet)
-
Kalup staviti u frižider da se podloga stvrdnjava dok se radi krema.
-
Za kremu mikserom dobro umutiti krem sir sa šećerom u prahu.
-
U drugoj, većoj posudi umutiti slatko vrhnje u čvrsti šlag.
-
U šlag dodati umućeni krem sir te mikserom opet sve sjediniti na najmanjoj brzini.
-
Dobivenu kremu podijeliti na dva jednaka dijela.
-
U jednu polovicu staviti omekšalu Nutellu (sobne temperature) i sve dobro sjediniti mikserom.
-
Izvaditi podlogu iz frižidera i na nju rasporediti bijelu kremu.
-
Navući je do rubova i poravnati.
-
Preko bijele kreme nanijeti tamnu kremu.
-
I nju pažljivo navući do rubova i poravnati.
-
Zatim treba izraditi glazuru.
-
U posudu na štednjaku sipati slatko vrhnje i zagrijati do vrenja.
-
Posudu zatim maknuti s vatre, ubaciti natrganu mliječnu čokoladu te miješati da se čokolada otopi.
-
Oprezno sipati glazuru preko kolača i staviti u frižider da se dobro ohladi prije posluživanja, a najbolje preko noći.





