Kada pečemo u rerni, hranu obično stavljamo na rešetku i ostavljamo da se peče. Ipak, profesionalni kuhari preporučuju jedan način pripreme koji, kažu, garantuje najbolji ukus – kao iz profesionalnih restorana.
Sve što trebate uraditi je da uklonite rešetku i pripremite hranu na samom dnu rerne. Profesionalni kuhari ističu da je ovo najbolji način za pripremu pizze, hljeba ili cijele piletine ili puretine, jer se na taj način dobija odličan ukus zahvaljujući toploj donjoj površini rerne koja je u direktnom kontaktu sa hranom.
Njihov savjet je da uklonite rešetke, stavite papir za pečenje i zagrijete rernu na 250 stepeni, ali pripazite da dno rerne bude dovoljno čvrsto da izdrži težinu namirnica koje pripremate.
Pored toga, neke rerne imaju ventilacione otvore na dnu koji mogu izazvati probleme ako su blokirani ili zatvoreni. Ovaj dizajn je uobičajen kod gasnih peći, pa ako niste sigurni, prije nego što počnete s kuhanjem, bolje je sve provjeriti kod proizvođača, piše Najžena.
Datum i vrijeme objave: 25.11.2025 – 19:00 sati





