Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Državni tužilac BiH čija je likvidacija bila planirana je Dubravko Čampara!

0

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su izvršili pretres pritvorskih jedinica u državnom zatvoru u Vojkovićima po nalogu Tužilaštva BiH.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdila portparolka SIPA-e Jelena Miovčić. Ona u ovom trenutku nije mogla govoriti o detaljima i razlozima pretresa.

Ipak, prema nezvaničnim informacijama, istražitelji SIPA-e danas su posjetili državni zatvor i pretresli nekoliko pritvorskih jedinica u potrazi za dokazima zbog sumnje da su određene osobe koje se nalaze iza rešetaka planirale likvidaciju državnog tužitelja i policijskog službenika.

Alternativna TV saznaje da su kriminalci planirali ubistva tužitelja Dubravka Čampare i policijskog načelnika iz Banje Luke.

“Od Državne agencije za istrage i zaštitu zaprimili smo saznanja da za sada neidentifikovana grupa pritvorenika iz predemta koji se odnosi na dešifrovanje ‘Sky’ aplikacija preuzima konkretne aktivnosti na organizaciju ubistava tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čampare. Ubistvo se planira kao poruka tužiocima Tužilaštava BiH”, rekao je direktor Policije RS-a Siniša Kostrešević.

On je izdao naredbu svim Policijskim upravama kojom nalaže da se podignu mjere sigurnosti zbog saznanja da su planirala dva ubistva.

U državnom zatvoru u Vojkovićima leže svi osuđenici kojima je Sud BiH izrekao kaznu zatvora, kao i oni kojima je određen pritvor po odluci državnog suda.

Share.

Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version