Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Nova bahatost Eeseda Kadrića gradonačelnika Brčko distrikta BiH, vozilo parkirao nasred ulice te ugrozio prolaz vozilima i pješacima kod dječijeg obdaništa u Brčkom!

0

Nakon afere “PROĐI SA MNOM KROZ CRVENO” u kojoj je nedavno Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić u društvu ženske osobe napravio prekršaj odnosno prošao na semaforu kroz crveno svjetlo i nakon što ga je zbog toga Policija pokušala zaustaviti pod rotacijskim svjetlima na šta se on oglušio. Gradonačelnik je ipak nakon svega prošao nekažnjeno od strane Policije Brčko distrikta BiH.

Čak što više Policija BD BIH je pod pritiskom funkcije Gradonačelnika izdala lažno Saopštenje negirajući navode portala “TIMES.BA”. Nakon čega smo objavili Policijsku službenu zabilješku koja je bila totalno suprotna od Saopštenja policije i koja dokazuje da je ipak Gradonačelnik prošao kroz crveno svjetlo i bježao od policije gdje je zamalo svojim vozilom napravio još jedan incident ne propustivši pješake na obilježenom pješačkom prelazu.

Saopštenje policije BD BIH

Napominjemo da se Policija Brčko distrikta BiH još nikada nakon lažnog Saopštenja nije oglasila po pitanju toga zašto su uopće izdali Saopštenje za javnost suprotno stvarnom stanju odnosno navodima iz Službene Zabilješke te hoće li Policija imati hrabrosti i petlje da nakon svega kazni i sankcioniše Gradonačelnika Eseda Kadrića zbog bahatog divljanja motornim vozilom po gradu kršeći zakon i ignorisajući i ponižavajući policijske službenike Policije BD BIH.

Također slobodno možemo reći da se na ovo sve oglušio i prvi čovjek zakonodavne vlasti odnosno Predsjednik Skupštine Siniša Milić koji je morao i trebao odmah tražiti odgovornost Gradonačelnika te ako ne zbog Kadrića onda zbog svojih moralnih razloga tražiti ostavku ili razrješenje Gradonačelnika koji je sebi umislio da je iznad zakona te da zakoni za njega ne vrijede isto kao i za sve druge građane.

No bilo kako bilo OHR i Supervizor su obaviješteni o cjelokupnoj situaciji koja se dešavala sa Gradonačelnikom i Policijom. A koliko je veliki propust napravila Policija Brčko distrikta BiH svojim lažnim saopštenjem za vrijeme dok je Šef Policije Goran Pisić bio na poslovnom putovanju govori i činjenica da je nakon njegovog povratka zamjenik šefa policije Senad Jašarević otišao na bolovanje te se prema našim saznanjima sumnja da se više na svoju radnu poziciju neće ni vratiti zbog velikog propusta sa saoštenjem te će mirno biti penzionisan a da će njegovu poziciju do narednog konkursa obnašati novi Vršilac Dužnosti (VD) zamjenika šefa policije BD BiH prema našim saznanjima.

Nakon svega navedenog i o čemu je pisala redakcija portala “TIMES.BA”, Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, ponovo je nastavio da sprovodi svoju bahatost i silu. On je naime u naselju Kolobara u Brčkom ponovo sa istim svojim vozilom sa kojim je bio u aferi “PROĐI SA MNOM KROZ CRVENO” prekršio zakon nepravilnim parkiranjem vozila nasred puta u blizini dječjeg obdaništa što su građani protumačili kao prkos samim građanima i dokazivanjem da je on sa funkcijom gradonačelnika nedodirljiv od strane policije i tužilaštva što se i pokazalo na kraju istinitom činjenicom jer još uvijek nema nikakve reakcije niti sankcije pa čak ni kazne na njegove bahate radnje kao ni izvinjenja građanima BD BIH.

No kao što je vidljivo na fotografijama koje prilažemo zbog njegovog nepravilnog parkiranja čime je zauzeo jednu traku puta odnosno ceste čime je onemogućio normalno saobraćanje vozilima i pješacima, jedna gospođa je sa svojim dijetom morala obilaziti i šetati po sredini puta kako bi sprovela svoje dijete u vrtić ili iz vrtića.

Nepravilno parkirano privanto vozilo Gradonačelnika Eseda Kadrića predsjednika brčanske SDA
Nepravilno parkirano privanto vozilo Gradonačelnika Eseda Kadrića predsjednika brčanske SDA
Nepravilno parkirano privanto vozilo Gradonačelnika Eseda Kadrića predsjednika brčanske SDA

Ovo su jako opasne igre gdje se siluje vlast bahatim ponašanjem Predsjednika SDA u Brčkom odnosno Gradonačelnika Eseda Kadrića. Napominjemo da je vozilo sa fotografije isto vozilo sa istim registarskim oznakama koje su navedene u službenoj zabilješci Policije BD BIH u aferi poznatoj javnosti kao afera “PROĐI SA MNOM KROZ CRVENO”.

No ono što je još interesantnije je da Esed Kadrić ovo motorno vozilo koje vozi u aferama marke “PEUGEOT” nije naveo u svom imovinskom kartonu CIK-a u kom jasno piše da on posjeduje samo vozilo marke “GOLF 7”.

Imovinski karton ESED KADRIĆ

No na kraj krajeva pretpostavljamo da je Gradonačelnik poslužio se školom parkiranja gospođe Sebije Izetbegović koja očigledno svojim primjerima sličnog načina nepravilnog parkiranja daje motivaciju svojim obožavaocima koji pokušavaju na sve načine da postanu novi Izetbegovići ali puno manjeg kalibra…

Bahato parkiranje motornog vozila Sebije Izetbegović na prostoru predvišenom za pješake u Sarajevu
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version