Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Američki državni sekretar MIKE POMPEO proglasio AMIRA ZUKIĆA bivšeg sekretara SDA nepoželjnom osobom u SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA!

0

Američki državni sekretar Mike Pompeo večeras je na svom twiter nalogu objavio vijest da je bivši generalni sekretar, a nekada drugi čovjek stranke demokratske akcije (SDA) i bivši federalni zastupnik AMIR ZUKIĆ, proglašen nepoželjnom osobom u Sjedinjenim Američkim Državama.

POMPEO je naveo da je taj potez uslijedio zbog koruptivnih radnji koje se AMIRU ZUKIĆU stavljaju na teret te potkopavanja vladavine zakona. Shodno tome AMIRU SUKIĆU će biti zabranjen ulazak u SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE.

MIKE POMPEO na svom twiter nalogu naveo je sledeće:

“Mi ostajemo ujedinjeni u borbi protiv korupcije sa našim partnerima u Bosni i Hercegovini”

Treba napomenuti da se protiv Amira Zukića i još nekoliko osoba trenutno u Općinskom sudu u Sarajevo vodi proces po optužnici za protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju u javnim preduzećima.

Pored Zukića optužnica tereti i Asima Sarajlića, Safeta Bibića, Nedžada i Senada Traku, Ramiza Karavdića i Eseda Džananovića.

https://www.usw.ojx.mybluehost.me/wp-content/uploads/2020/05/ZUKIC-FB.mov
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version