Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Bahati Gradonačelnik odnosno Predsjednik SDA u Brčko distriktu Esed Kadrić policajcima kazao: “NEMOJTE SE ZAJ*BAVAT SA MNOM!”

0

Nakon što smo objavili prvi i drugi dio prve stranice službene zabilješke kada je u pitanju afera “Gradonačelnik i Semafor” danas objavljujemo i teći dio prve stranice u kom je navedeno kako je Gradonačelnik Brčko distrikta BiH povišenim tonom policijskim službenicima kazao bahatim i prostačkim jezikom “NEMOJTE SE ZAJ*BAVAT SAMNOM!

Još jedan primjer demonstriranja bahatosti i umišljene sile političkih funkcionera Brčko distrikta BiH odnosno Gradonačelnika Eseda Kadrića distrikta no ujedno i Predsjednika Stranke Demokratske Akcije – SDA u Brčko distriktu BiH, koji je očigledno zaboravio da je zakon jednak za sve. Kako za političare/funkcionere tako i za sve ostale građane BiH.

Nedavno je redakcija portala “TIMES.BA” u video prilogu “ZELENA HOBONICA BRČKO DISTRIKTA-KOLOVOĐA” prikazala je nalaz vještačenja neuropsihijatra Dr. Vasijke Drašković iz Bijeljine koja je obavila pregled nad Gradonačelnikom Kadrićem te iznijela dosta interesantnih detalja koji govore da Predsjednik SDA koristi medikamente odnosno sedative bazirane na “brombozepanu” tačnije lijek “Lexilium.” (Tužba Kadrić/Dervišević)

Nalaz vještaka Nuropsihijatra Dr. Vasijke Drašković za ispitanika Eseda Kadrića

No kako smo i pomenuli u serijalu nakon neuropsihijatrijskog vještačenja odnosno nalaza Gradonačelnika Brčko distrikta BiH zapitali smo se da li je Esed Kadrić uopšte sposoban da obnaša funkciju Gradonačelnika shodno svom psihološkom zdravstvenom stanju. Pored ovih ozbiljnih detalja koji iz nalaza i afere semafor daju znakove za zabrinutost svih grašana. Gdje je nedavno Gradonačelnik Esed Kadrić u stilu “Indijana Džonsa” u društvu dvadeset-osmo-godišnje ženske osobe iz reda Srpske nacionalne pripadnosti, bježao je od policije koja ga je pod rotacijama i drugom signalizacijom pokušavala da zaustavi zbog prelaska crvenog svjetla na semaforu.

Gradonačelnik Kadrić pri bijegu od policije napravio je još jedan prekršaj ne propustivši pješake da sigurnosno pređu ulicu u obilježenoj zoni za pješačkog prelaza. Prema očevidcima zamalo je i prouzrokovao nesreću nad pješacima dodao je naš izvor.

A nakon toga i drsko ponašanje Gradonačelnika gdje je psovao i prema sudeći prema ostatku službene zabilješke imao psihološke ispade gdje je pored psovki također policijskim službenicima prijetio njihovim (Policijskim) “šefovima” gdje je kasnije i jednog od njih pozvao odnosno tačnije zamjenika šefa policije gospodina Senada Jašarevića s ciljem kako bi urgirao i pomogao mu.

Nuspojave sedativa odnosno lijeka Lexilium koje je Esed Kadrić uzimao na svoju ruku po potrebi sudeći po nalazu vještaka u Tužbi

Napominjemo da je Policija nakon naše objave afere “Gradonačelnik i Semafor” izdala Saopštenje za javnost u kom je negirala sve ove činjenice i navode koji se pominju u službenoj zabilješci koju vam prilažemo u nastavku teksta. Policija je također targetirala portal “Tmes.ba” navodeći u Saopštenju da je jedan Brčanski portal objavio vijest o ovoj aferi koju su u Saopštenju negirali i prikazali kao neistinitom što je naravno čista besmislica i laž.

Također smo saznali da u tom vremenu Šef policije gospodin Goran Pisić je bio na službenom putovanju odnosno odsutan te je njegov zamjenik gospodin Senad Jašarević odgovorna osoba koja je pustila u javnost “Lažno” Saopštenje suprotno policijskoj službenoj zabilješci. Čime je Policija najela štetu i pokušaj degradiranja portala “Times.ba” koji je prvi objavio ovu udarnu vijest odnosno aferu “Gradonačelnik i semafor”.

U pomenutom Saopštenju u potpisu pisalo je Policija Brčko distrikta BiH, bez navedene odgovorne osobe koja je potpisala i plasirala u ime policije građanima “Javnu Laž” s ciljem zaštite prvog čovjeka brčanske SDA odnosno trenutnog Gradonačelnika Eseda Kadrića a vjerovatno i s ciljem ličnih interesa.

No na kraju postavlja se pitanje hoće li zamjenik Šefa Policije Senad Jašarević kao najodgovornije lice zbog lažnog Saopštenja u ime policije BD BIH snositi odgovornost i bti suspendovan te razriješen dužnosti te konačno otići u mirovinu, a svoju poziciju prepustiti nekome ko će zaista braniti zakon i ustav BiH a ne štiti one koji iste javno i bahato krše!?

Ovom prilikom pozivamo Šefa Policije gospodina Gorana Pisića da zbog ovog sramnog čina neodgovornih osoba razriješi dužnosti zamjenika Šefa Policije Senada Jašarevića kako bi se što prije ugled i čast ove institucije vratila i ulila ponovo povjerenje građanima Brčko distrikta BiH.

Također još jednom apelujemo i na Predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH, gospodina Sinišu Milića da razriješi funkcije Gradonačelnika Brčko distrikta Eseda Kadrića zbog nemoralnog i nečasnog čina. Odnosno zbog kršenja zakona prelaska crvenog svjetla na semaforu, zatim bježanja od policije i nepoštivanja policijskih naredbi i signalizacije, prostačkog i bahatog ponašanja prema policijskim službenicima koji su zbog urote i laži mogli ostati bez posla samo zbog toga što su svoj posao časno i profesionalno pokušali da obave.

Također zbog nagovora zamjenika šefa Policije da s ciljem poukušaja zaštite sebe, institucija odnosno Policija izda Saopštenje za javnost satkano neistinama odnosno lažima gdje je bilo najbitnije da bude pomenuto da je Gradonačelnik bio “sam” u vozilu a ne kako je portal “Times.ba” naveo da je bio u društvu ženske osobe.

Iskreno se nadamo da će gospodin Milić imati dovoljno hrabrosti i petlje da se odluči na ovaj prije svega jedan normalan i civilizovan ljudski čin koji bi trebao da bude dužnost svakog poštenog i časnog funkcionera a pogotovo predsjednika svke zakonodavne vlasti pa i ove u Brčko distriktu BiH.

Ukoliko se ništa od ovog ne desi onda neka je svim građanima Brčko distrikta BiH dragi Bog na pomoći…

U nastavku prilažemo komppletnu prvu stranicu sa otkrivenim trečim djelom službenoe zabilješke polciije Brko distrikta BiH.

PRVI DIO (Objavljen ranije na portalu www.times.ba )

Sačinjena dana 23.08.2022. godine od strane policijskih službenika Jedinice saobraćajne policije, Numanović Samira i Bešić Amara, a u vezi kontrole putničkog m/v marke „PEUGEOT“ tip „5008“ registarskih oznaka M06-O-432, kojim je upravljao Gradonačelnik Brčko distrikta BiH gospodin Esed Kadrić.

Naime, dana 23.08.2022 godine oko 20.15 sati kretali smo se službenim vozilom marke „VW“ tip „GOLF 7“ registarskih oznaka T87-J-280 ulicom Studentska-Miroslava Krleže-Braće Ribnikara, odnosno tzv. „Kasino“. Koja je u vrijeme našeg nailaska regulisana svjetlosno signalnim uređajima (semaforima). Prilaskom raskrsnici na semaforu gledano iz pravca našeg kretanja na nekih 15-ak metara došlo je do promjene svjetla sa zelenog na žuto, a koje u pravilu znači zabrana prolaza, osim za vozila koja se u času kad se žuto svjetlo pojavilo nalaze na tolikom rastojanju od svjetlosnog znaka da se ne mogu bezbjedno zaustaviti, a da ne prođu taj znak, a dok za ostale učesnike znače zabranu prolaska, nakon čega smo zaustavili naše vozilo u desnoj saobraćajnoj traci jer se u međuvremenu na semaforu upalilo crveno svjetlo. Nakon toga, u središnjoj saobračajnoj traci, a koja se nalazila sa naše lijeve strane, uočili smo da se ubrzano kreće motorno vozilo marke „Peugeot“ bijele boje registarskih oznaka M06-O-432 kojim je u tom momentu upravljalo nama nepoznato lice, te je prošlo kroz gore navedenu raskrsnicu u momentu kada je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo.

DRUGI DIO (Objavljen 21.09.2022. godine na portalu www.times.ba)

Nakon uočavanja navedenog prekršaja od strane vozila „Peugeot“, krenuli smo za istim u cilju izvršenja kontrole vozača, koristeći svjetlosne uređaje na službenom vozilu (treptače) radi bezbjednijeg prolaza kroz raskrsnicu. Nakon izlaska iz raskrsnice, isključili smo svjetlosne uređaje na službenom vozilu, čekajući pogodno mjesto za izvršenje kontrole pomenutog vozila. Za vozilom smo se kretali ulicama Miroslava Krleže, Štrosmajerova, te Bulevarom mira, takođe kojom prilikom vozač navedenog vozila kod tržnog centra „Bingo“ nije izvršio propuštanja pješaka koji su na obilježenom pješačkom prelazu prelazili kolovoz sa naše desne na lijevu stranu. Kada se na bulevaru mira u neposrednoj blizini BH Telecoma ukazala prilika za bezbjednu kontrolu vozila i vozača, u cilju zaustavljanja istog ponovo smo uključili svjetlosno signalne uređaje na službenom vozilu, te ablendujući vozaču da se zaustavi. Isti se oglušio na naredbu za zaustavljanje, te nastavio kretanje u pravcu graničnog prelaza.

TREĆI DIO (Objavljen na portalu 26.09.2022. godine na portalu www.times.ba)

Dolaskom do graničnog prelaza, vozač je izvršio radnju polukružnog okretanja, nastavljajući kretanje u pravcu raskrsnicetzv “Skver”, da bi dolaskom do skretanja za ulicu R.B. Ovena izvršio skretanje udesno, te se zaustavio ispred zgrade Vijećnice. Zaustavili smo se iza vozila “Peugeot”, te tražili iz vozila u cilju kontrole vozača, nakon čega je iz tog vozila izašao Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, gospodin Esed Kadrić. Isti se tom prilikom obratio policijskom službeniku Numanović Samiru riječima “Nemojte se zajebavati samnom”. Nakon pozdravljanja gradonačelnika riječima “dobro veče”, isti je više puta ponovio povišenim tonom “Nemojte se zajebavati samnom” prilazeći patroli je ponovo…

Službena zabilješka Polcije BD BIH

Nastavit će se…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version