Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Poslovni prostor bivše samoposluge u centru Brčkog uskoro bi trebao biti poklonjen vlasniku lanca poznatih brčanskih restorana!

0

Kako nezvanično saznajemo putem svojih izvora poslovni prostor u zgradi bivše samoposluge u centru grada Brčko koji je već godinama prazan skuplja prašinu, uskoro bi mogao dobiti svog novog vlasnika na narednih 10 godina po ugovoru sa Brčko distriktom BiH. Još ranije u tom prostoru bio je restoran Piramida kao i Bingo odnosno “Činkvina” lokalnih fudbalskih manjih sredina Brčko distrikta BiH.

Prema informacijama s kojim raspolažemo sve je dogovoreno u sred posljednje političke krize u Distriktu koja je rezultirala smjenom bivšeg Gradonačelnika Eseda Kadrića. Ovaj poslovni prostor u centru grada trebao bi dobiti vlasnik Srpske nacionalnosti poznatog lanca brčanskih restorana u kojem bi otvorio novi restoran kako bi pokušao suzbiti konkurencije u centru grada, dodaje izvor.

Izvor navodi da je pregovore vodio politički vrh brčanske SDA preko svojih lokalno stranačkih pomoćnika u pregovorima kao i supruga bivšeg Gradonačelnika Eseda Kadrića preko Zavoda za planiranje,projektovanje i izgradnju Brčko distrikta BiH.

Cijena ovoga bio je propali pokušaj da se kupe glasovi tri skupštinska zastupnika iz reda Srpske narodnosti u Brčko distriktu BiH s ciljem kako bi se pokušala suzbiti smjena bivšeg gradonačelnika Brtčko distrikta BiH Eseda Kadrića na vanrednoj sjednici Skupštine Brčko distrikta BiH koja je bila održana dana 15.03.2023. godine. No da li je bilo pokušaja kupovine ne znamo ali pretpostavljamo da i dalje vrijedi ona stara “DOGOVOR JE DOGOVOR”…

Pokušaj suzbijanja smjene je propao i bivši Gradonačelnik Esed Kadrić kao i njegovi savjetnici i šef kabineta gradonačelnika iz SDA su smijenjeni te je Kadrić ostao bez posla dok je s druge strane uspješno imenovan novi Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Dr. Zijad Nišić (SBIH).

No šta i kako će se dalje odvijati biće svakako interesantno. No shodno svemu kako stvari stoje bivši Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, Esed Kadrić je izgleda već zaboravljen te su svi otvorenih ruku rado prihvatili novog gradonačelnika Dr. Zijada Nišića (SBIH) te se fokusirali na njega a dokaz tome bi mogao biti i nedavni prijem Gradonačelnika Nišića na sastanak u Medžlis Islamske zajednice Brčko distrikta BiH, gdje je sudeći po fotografiji novi Gradonačelnik Nišić prihvaćen kao novi Gradonačelnik svih građana ali i novi vođa Bošnjačkog naroda u Brčko distriktu BiH.

Novi Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Dr. Zijad Nišić sa zastupnicom romske nacionelne manjine gospođom Mejrom Šečić na u posjetu , prijemu u medžlisu Islmaske Zajednice u Brčko distrikta BiH u društvu Glavnog Imama Gobeljića
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version