Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Nakon specijalne pogodbe u Brčko distriktu firmi Azmira Husića Kreka dodijelio tendere vrijedne 8 miliona KM!

0

Za godinu dana otkako je Azmir Husić pristupio SDA, njegova firma Heez transport od Rudnika Kreka dobila je tendere vrijedne skoro osam miliona maraka za iznajmljivanje rudarske mehanizacije. Zadnji ugovor vrijedan više od šest miliona maraka Husićevoj firmi dodijeljen je početkom ove godine.

Podsjećamo firma Azmira Husća Heez Aluminijum je nedavno u Brčko distriktu BiH spejijalnom pogodbom Vlade Brčko distrikta BiH dobila veliku kvadraturu zemljišta po jako niskoj cijeni odnosno nižoj dosta puta od tržišne cijhene. Nedavno je krenula izgradnja firme a građani Brčko distrikta BiH zabrinuti su za svoje zdravlje zbog isparavanja koje bi trebalo biti uzrok topljenja aluminijuma na jako visokim temperaturama ybog proizvodnje aluminijskih profila. No kako smo nezvanično saznali a što se vodi kao javna tajna i krije od javnosti Brčko distrikta Bih je da je upravo ova fabrika Heez Aluminijum zbog zdravstvene prijetnje i dozvola odbijena iz nekoliko gradova kao što su Zvornik i Modrića tvrdi izvor. N okada je Brčko distrikt u pitanju Gradonačelnik Brčko distrikta BiH nije imao problema sa tim te je dao veliku podršku Azmiru Huusiću i firmi Heez Aluminijum posebnom specijalnom pogodbom. Upravo ovaj postupak prošle godine izazvao je veliki skandal na jednoj od sjednica skupštine Brčko distrikta BiH.

Esed Kadrić potpuno izgubio kontrolu čulo se "smirite ga"

🆕Gradonačelnik Brčkog ESED KADRIĆ koji je inače Predsjednik SDA u Brčkom potpuno izgubio kontrolu nad sobom Iljazovića nazvao Gelipterom i Đubretom zbog kritike što Gradonačelnik Esed Kadrić u ime Distrikta putem specijalne pogodbe rasprodaje javnu imovinu Distrikta privatnoj firmi Hezz Aluminijum d.o.o. iz Tuzle, koja ima prihod "0" Konvertibilnih maraka i koja je sa osnivačkim kapitalom od samo 1.000 KM. Iljazović je takođe dodao da iznos na tri bankovna računa pomenute firme iznosi 0 Km. Nakon verbalnog okršaja gradonačelnika Kadrića u kom je naglo upao u diskusiju i grubo oduzeo riječ Iljazoviću. Nakon toga ostali zastupnici su pokušakli da zaustave Kadrića kako situacija ne bi završila fizičkim sukobom. U pozadini čuo se glas zastupnika i šefova odjeljena Vlade Brčko distrikta BiH odnosno riječi koje su upućene Gradonačelniku kao što su "SMIRI TE GA" !

Saznajte više na ➡ https://www.times.ba/?p=8680 ⛔

#timesba #brcko #distrikt #bih

Posted by Times.ba on Wednesday, December 15, 2021

Početkom prošle godine zastupnik PDA u Parlamentu FBiH Azmir Husić zvanično je prešao u Stranku demokratske akcije. Iz SDA su tada saopštili da je riječ o biznismenu, vlasniku fudbalskog kluba Tuzla City, te kompanija Heez transport i Heez gradnja.

Nekoliko dana prije nego će javnost biti obaviještena o transferu Husića u SDA, Rudnik Kreka potpisuje dva ugovora sa firmom Hezz transport za iznajmljivanje rudarske mehanizacije ukupne vrijednosti 1.780.833 KM sa PDV-om.

Odluku o izboru firme Heez transport iz Tuzle kao najpovoljnijeg ponuđača za usluge iznajmljivanja tri buldožera, Rudnik Kreka donosi 18. januara. Vrijednost ugovora 1.144.821 KM sa PDV-om.

Isti dan, ova firma izabrana je kao najpovoljniji ponuđač i za nabavku usluga iznajmljivanja bagera-kašikara. Vrijednost ugovora 636.012 KM sa PDV-om. Ugovori su dodijeljeni pregovaračkim postupkom bez objavljivanja obavještenja.

Obzirom da je stanje radnih kosina u PK “Šikulje” i PK “Dubrave” izašlo iz okvira projektovanih veličina, te je pomoćna mehanizacija neophodna kako bi se tehnološki upravljalo radnim kosinama i spriječilo klizanje masa koje bi mogle ugroziti sigurnost ljudi i opreme, te obezbijedili odstupni putevi i pozicije za izmještanje rudarske mehanizacije na sigurno, izvan zahvata potencijalnih klizišta. Ugovori po provedenom pregovaračkom postupku će biti primjenjivani do okončanja pokrenutog otvorenog postupka javne nabavke,” navedeno je u obrazloženju obje odluke o izboru firme Heez transport kao najpovoljnijeg ponuđača.

Ugovori su potpisani u februaru, samo nekoliko dana prije nego će Azmir Husić zvanično preći u SDA.

Nekoliko mjeseci kasnije, polovinom jula iz Rudnika Kreka obavijestili su javnost o izboru firmi Heez transport, Junuzović-kopex i Den Alm company kao najpovoljnijih ponuđača na novom tenderu za iznajmljivanje rudarske mehanizacije.

Od 16.8.2022. do 16.8.2023 za iznajmljivanje buldožera Rudnik Kreka ovim firmama platit će 1.440.000 KM bez PDV-a odnosno 1.684.800 KM sa PDV-om. Prema podacima sa portala javnih nabavki, do sada je firmi Heez transport dodijeljeno 100.000 KM od ovog iznosa.

U 2023. godinu Azmir Husić ušao je kao novoimenovani SDA zastupnik u Parlament FBiH. Pored zastupničkog mandata, firma Azmira Husića dobila je novi unosni ugovor od Rudnika Kreka vrijedan više od šest milijuna maraka sa PDV-om.

Direktor i prokurista donose Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javnu nabavku usluga- Otkopavanje otkrivke IV etaže ravni diskontinuiranom tehnologijom ( rovokopač, kamion, buldozer) u krateru kopa Pogona „Šikulje“ je Hezz transport d.o.o Tuzla sa cijenom 5.244.750 bez PDV-a odnosno 6.136.357,50 KM sa PDV-om,“ obavijestili su javnost iz Rudnika Kreka Tuzla početkom januara ove  godine.

Share.

Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version