Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

U Katar stiže najveći Hrvatski jedrenjak na svijetu i ugostit će navijače Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u fudbalu koje nosi naziv “FIFA World Cup Qatar 2022”

0

Najveći jedrenjak na svjetu , ‘Golden Horizon’ , je hrvatski brod koji stiže u Katar planirajući ugostiti hrvatske navijače tokom FIFA Svjetskog prvenstva Katar 2022 ™ ploveći od Hrvatske do Dohe u mjesecu novembru.

Ova vijest najavljena je od strane Hrvatskog poslovnog vijeća (CBC) u priopćenju za medije, te je istaknuto kako se taj projekt u osnovi provodi u pokušaju reklamiranja i slavljenja kulture i turizma. Također, cilj je pokazati svoju zanosnu ljubav prema sportu i svojoj reprezentaciji. Reprezentacija Republike Hrsvatske završila je kao drugoplasirana na Svjetskom prvenstvu u godini 2018. koje je održano u Rusiji.

Što se tiče tehničkih specifikacihja ovog velikog broda koji dolazi u mjesecu novembru u Katar nbrodosplit.hr tvrdi da je jedrenjak ‘Golden Horizon’ najveći je brod s jedrima na svijetu. Radi se o svojevrsnoj replici čuvenog jedrenjaka France II koji je izgrađen 1913. godine. Brod je dug 162 i širok 18,5 metara i ima pet jarbola s 36 jedara ukupne površine 6.347 kvadratnih metara. Najveći jarbol visok je impresivnih 63 metra i težak 24 tone, a najveći dug je 31 metar.

Luksuzni brod može smjestiti do 272 putnika, a uslugu nudi u okrilju brenda tvrtke Tradewind Voyages iz Velike Britanije. Što se itinerera tiče, dizajniran je za putovanja prema tome “kamo vjetar i morske struje odnesu brod”, a ime “Tradewind” govori da se ta putovanja odnose na sjajne destinacije u raznim morima širom svijeta. Dakle nisu to uobičajene rute i uplovljavanje i isplovljavanje iz istih luka. Plan je da se stalno bude u pokretu, i plovi oko svijeta.

Golden Horizon omogućava gostima da istraže svijet i oceane na održiviji način. Jedinstveno, sva putovanja planirana su na temelju prevladavajućeg vjetra i struje diljem svijeta, često prateći tradicionalne trgovačke rute; pravo pomorsko iskustvo.

FOTO: nbrodosplit.hr

Brod nudi vrhunsku hranu i uslugu te privlači sve one koji žele obići svijet na malo drugačiji način. To uključuje sofisticirani program obogaćivanja i dobrobiti, kao i, za one koji žele, prilika za iskoristiti mogućnost besplatnog  bavljenja vodenim sportovima iz pripadajuće marine.

Golden Horizon osobna karta:

  • Ukupna duljina: 162 metra
  • Ukupna širina: 18,50 metara
  • Maksimalni gaz: 6,40 metara
  • Istisnina: 8440 tona
  • Površina jedara: 6347 četvornih metara
  • Brzina: 10 do 17 čvorova
  • Kabine: 140
  • Gosti: 272
  • Posada: 159

Jedrenjak je dug 162 metra i nosivosti 2000 tona, ima pet paluba, a na njemu može biti smješteno 272 putnika u 140 luksuznih kabina, te 159 članova posade. Luksuzno je uređen, ali sa štihom i atmosferom koji podsjeća na stare jedrenjake. Ima prostor za biblioteku i velike salone, od čega se jedan proteže na tri palube.

Na jedrenjaku je ugrađena najmodernija navigacijska i komunikacijska oprema, svaka kabina ima internet, telefon, televiziju, glazbu i ostala sredstva zabave, a cijeli brod je pokriven Wi-Fi signalom. Na otvorenim palubama su tri bara i tri bazena, od kojih jedan namijenjen za ronjenje te kuhinja koja se prostire na tri palube. Klimatizacija na brodu je izvedena prema visokim zahtjevima da bi zadovoljila komfor putnika u svim klimatskim uvjetima.

Share.

Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version