Brokula, iako zdrava, mnogima nije omiljeno povrće.
Neki ljudi ne podnose njegov ukus i miris, ali ako možete da ga previdite, ovaj ukusan recept sa brokolijem je tu da vas uvjeri da uključite povrće u svoju svakodnevnu prehranu.
Razlozi su, naravno, što češće i nutritivno počinjete da jedete brokulu. To je povrće koje je puno vitamina, pomaže vam da imate jake kosti bez gubitka gustine i bolju probavu. Doprinosi zdravlju mozga, štiti vas od srčanih bolesti i djeluje kao prirodan (i jestiv) način detoksikacije. Njegove prednosti za vaše zdravlje su velike, u nekoliko riječi.
Nadamo se da smo vam dali dovoljno argumenata da vas uvjerimo da brokula zaslužuje drugu šansu. A sada prelazimo na sljedeću fazu: u ovom članku ćete naučiti kako pravilno oprati brokulu s dva sastojka koja vjerojatno imate kod kuće.
Kladimo se da jednostavno operete brokulu sa puno vode pre nego što je na bilo koji način kuvate. Međutim, video na Instagramu poništava ranije poznate činjenice. Najispravniji način za pranje brokule nije samo voda, već je naravno na bazi vode. Ono što treba da uradite je da je potopite (celu, a ne u grozdovima) u činiji sa vodom, pa dodajte kašiku brašna i malo soli. Ono što brašno zapravo čini je da vam pomaže da vidite prljavštinu i bube koje će proći kroz brokulu. Ostavite da se namače u vodi 5-10 minuta.
Sada ste spremni da uživate u najčistijem brokoliju!
https://www.zenskimagazin.rs/storage/posts/rss/2024/May/250141/brokoli-1.jpg





