Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

KUMA NIJE DUGME: Hoće li vjenčana kuma bivšeg gradonačelnika Eseda Kadrića potpisivati svojoj kumi dokumente kao stručni savjetnik!?

0

Da u Brčko distriktu BiH stvari mogu biti naopake i bahato moguće dokazuju razni primjeri političara ali pretežno Bošnjaka. Izgleda da Bošnjački političari pate od sindroma nepotizma. Esedu Kadriću (SDA) bivšem gradonačelniku Brčko distrikta BiH nije dovoljna doza nepotizma rodbinskog zapošljavanja o kojem smo mi ali i drugi BH mediji pisali.

No prema svemu sudeći pored raznih štrajkova koje je politička stranka brčanske SDA na čelu sa Esedom Kadrićem ostavila za sobom novom Probosanskom bloku kao rezultat dosadašnjeg improviziranog rada, dolazimo do zaključka je da štrajkove većinom organizuju pozicije koje još uvijek obnašau SDA kadrovi odnosno Bošnjaci.

No kao što smo ranije kazali,Kadriću prema svemu sudeći nepotizma nikad nije bilo dosta, pa je sada odlučio prije smjene da udovolji vjerovatno zahtjevima svoje supruge ukoliko bi se posmatralo nekom logikom. Taj zahtjev je očigledno da se odlaskom Edina Zaimovića zvanog Beg sa pozicije šefa Urbanizma na bilo koji način pokuša ugraditi element koji bi nesmetano i neprimjetno bio jasan i čist protok malverzacija između Zavoda za planiranje projektovanje i izgradnju u kojem supruga bivšeg gradonačelnika odnosno Mensura Kadrić obnaša funkciju šefa sektora za prostorno planiranje, s Odjeljenjem za prostorno planiranje i imovinsko pravne poslove odnosno Urbanizam Vlade Brčko distrikta BIH, kako bi se dosadašnji projekti mogli završiti.

Upravo kanalisanjem zavoda i urbanizmom koji je pripao političkoj stranci Narod i Pravda (NiP), Kadrići pokušavaju da postave svoju vjenčanu kumu gospođu Ivanu Blagojević sa pozicije Viši stručni saradnik za prostorno-plansku dokumentaciju, na novu poziciju Stručnog savjetnika za prostorno planiranje u odjeljenju za prostorno planiranje i imovinske poslove Brčko distrikta BiH.

Ovaj potez je uslijedio nakon što smo još ranije u prethodnim tekstovima otkrili putem redakcije da je plan bio da se gospođa Blagojević postavi na poziciju zamjenika šefa odjeljenja umjesto gospodina Siniše Jovanovića. Međutim taj plan se poremetio objavom našeg ranijeg teksta ali i prekompozicije vlasti u Brčko distriktu BiH, jer taj scenario bio je planiran samo u slučaju ako bi na poziciji šefa ostao Edin Zaimović zvani Beg kao kadar SDA koja je izgubila vlast u Brčko distriktu BiH..

Vezani tekst:

No kako redkacija portala “TIMES.BA” saznaje jedan od šefova vlade koji će biti smjenjen pored Kadrića je i Edin Zaimović zvani Beg, koji trenutno obavlja funkciju Šefa odjeljenja za prostorno planiranje i imovinske pravne odnose. Naime kako smo nezvanično saznali javna je tajna da je Edin Zaimović htio politički da smjeni svog zamjenika gospodina Sinišu Jovanovića kako bi postavio sebi pogodnu osobu odnosno svog bliskog saradnika gospođu Ivanu Čalić Blagojević. Međutim sudeći prema svemu ovaj potez je već suzbijen i zaustavljen dogovorom i izbacivanjem SDA iz vlasti. Upravo ta namjera Zaimovića da se riješi Jovanovića je izazvala revolt i pobunu kod predstavnika Srba iz vlasti koji su kako nezvanično saznajemo zbog toga odlučni za izbacivanje SDA iz vlasti Brčko distrikta BiH.

To bi upravo značilo da bi Kuma kumi potpisivala i izdavala razna mišljenja na razne projekte iako skoro niti jedan projekat Zavoda za izgradnju još uvijek nije realizovan od kojih je čak i trasa auto puta zaustavljena zbog viška kilometara dionice same trase.

Javna prepiska između gospođe Mensure Kadrić i njene vjenčane kume Ivane Blagojević na platformi društvene mreže Facebook

Sudeći po svemu supruga i vjenčana kuma izborom pjesme “Zbogom ljubavi” kao da su naslutile svom mužu i vjenčanom kumu smjenu sa funkcije gradonačelnika samo mjesec dana prije same smjene koja se desila 15.03.2023. godine.

Međutim izgleda da u Brčko distriktu sve može pa čak iako više nisi vlast i funkcija jer kako smo nezvanično saznali putem svojih izvora, danas u 09:00 sati je pismeni test gospođe Ivane Blagojević za tu poziciju a nakon toga usmeni pa zatim vjerovatno rezultat odnsono odabir kandidata.

Kao što smo nekada 2 mjeseca prije osnivanja zavoda na portalu “TIMES.BA” unaprijed otkrili da će Ismet Dedeić biti direktor pomenutog zavoda a gospođa Mensura Kadrić također uposlenica odnosno šef sektora za prostorno planiranje. Tako isto sada unaprijed kažemo da će vjerovatno gospođa Ivana Blagojević također dobiti posao Stručnog savjetnika za prostorno planiranje u odjeljenju za prostorno planiranje i imovinske poslove Brčko distrikta BiH. Osim u slučaju ukoliko nakon toga ovaj tekst našeg portala ne poremeti sve planove.

No ono što je interesantno je da je konkurs za poziciju koju obnaša Kuma bivšeg gradonačelnika djelimično poništen dana 14.03.2023 godine odnosno dan prije nego što je smjenjen bivši Gradonačelnik Esed Kadrić (SDA) sa funkcije koju je obnašao.

Sada se postavlja pitanje hoće li novi Pro Bosanski Blok sa gradonačelnikom Ziajdom Nišićem na čelu ali i ostalom većinom drugih naroda imati dovoljno nsage,moći i kapaciteta da zaustave ove interersantne radnje koje su bile poredane u prethodnom sazivu vlasti u doba kratkog mandata Eseda Kadrića (SDA).

No na kraju možemo zaključiti samo jedno.

Bilo kako bilo,

KUMA NIJE DUGME….

Share.

Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version