Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

SDPBiH – Kamenjakovićev odlazak u SDA je izdajnički potez prema glasačima

0

Povodom napuštanja Samira Kamenjakovića SDP-e BiH, predsjednica OO SDPBiH Živinice Amila Hodžić se oglasila izjavom za javnost u kojoj pojašnjava razloge ovog poteza.

-Samir Kamenjaković je od svog dolaska u SDP-e imao punu podršku Gradske organizacije SDP-a Živinice, kao i čitave partije, naročito 2016. godine, što je rezultiralo njegovom izbornom pobjedom. On se već duži period nije odazivao na sastanke naše organizacije, kao i na sjednice partijskih organa, na kojima smo razmatrali naše pripreme za predstojeće lokalne izbore, čiji je dio i on trebao biti – navodi se u saopćenju SDP-a.

Kako je naglasila Hodžić, imali su sumnje, na osnovu nekih indicija, da Kamenjaković već neko vrijeme surađuje s lokalnim ogrankom SDA, ali su mislili da zbog svoje pozicije gradonačelnika to spada pod rad s građanima i ostalim političkim akterima.

-Stoga, nismo htjeli imati nikakve reakcije kao organizacija prema njegovom odnosu s drugim političkim strankama, uključujući i SDA. Ovaj rasplet vidimo kao dokaz da je Kamenjaković, prema vlastitoj odluci, njegovao prijateljske odnose sa SDA, što je njegov lični izbor, kako bi zadovoljio svoje interese – saopćeno je.

Na duže staze, ističu iz SDP-a, ovaj odlazak neće načiniti veliku štetu.

-Ono što je sasvim sigurno jeste da SDP-e neće ostati bez kandidata za gradonačelnika Živinica i da će to biti osoba kojoj je zaista stalo do interesa građana Živinica, a ne sitnošićarskih interesa – rekla je Hodžić.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version