Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

State Department pozdravio sporazum o izborima u Mostaru

0

Sjedinjene Američke Države pozdravile su dogovor između političkih stranaka SDA i HDZ  o vraćanju prava stanovnika Mostara da biraju svoju lokalnu vlast i okončaju višegodišnji zastoj, objavio je State Department.

– Grad Mostar i cijela BiH će imati značajan pomak od ovog sporazuma. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pokazali su lidersku i političku hrabrost u nastojanju za potrebnim kompromisom. Sjedinjene Države također pozdravljaju naporan rad lokalnih odbora dviju stranaka i saradnju u kojoj su pristupili pregovorima. Kompromis postignut pregovorima je ključan za uspješnu demokratiju. Nadamo se da će ovo postignuće biti prva među mnogim akcijama za osnaživanje građana Bosne i Hercegovine dok zemlja napreduje na putu ka euroatlantskim integracijama – navodi se u saopćenju.

Sjedinjene Države raduju se sudjelovanju u promatranju izbora u Mostaru ove jeseni i pozdravljaju neotuđivo pravo ljudi da biraju svoje lidere.

Share.

Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version