Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Ne daračite u hodžicu jer brčanska Sebi-ja je na vratima!

0

Da vam nešto kažem, ne diratjte mi eseda ili ću vas pronaći i….. Pardon, nisam to mislio. To je ona manga što valja gluposti po FB i prijeti po grupi ‘‘ Brčanska politika ‘‘ kad popije koju i proviri hodžici iz… znate već odakle. Ne, ja neću nikome prijetiti, samo da vam kažem, ne dirajte , iliti ne daračite hodžicu ! Nije on kriv što je toliko željan vlasti i moći, amoralan, beskrupulozan, drzak… Ne, nije on kriv, kriva je čaršija koja to i takve trpi. Kriva je sda škola i brčanska politika koja je iznjedrila i odgojila razne hodžice, doktore za domove, pravnike i pripravnike, seljobere, kvazibrčake i ine. Politika koja već decenijama alsfaltira staze kriminala kojima koračaju bahati, a sve po zakonu. Drugim stazama valjda hodžica nije ni mogao.

Mafija ima svoj grad

Znate već svi poznatu rečenicu pokojnog zorana đinđića : Svaka država ima svoju mafiju samo mafija u arbiji ima svoju državu ‘‘ Isto važi i za mnoge druge države, posebno balkanske banane među kojima i BiH. Brčko Distrikt, kao ogled za ugled, prema mnogim ocjenama, prednjači u tome. Nije to izum današnjih foteljaša. Tako vam je lako nekadašnja vlast ulazila pod kožu ‘‘ pomažući ‘‘ izgradnju grada i pomalo sela da ste šutke prihvatili obavezan IMT u svim investicijama na području glavnog grada. Padali ste na njihove osmijehe, mamote, namještena radna mjesta i sadaku na izborima. Bilo vam je normalno da se krov na Belediji površine cirka 300 kvadrata rekonstruiše i plati, ako se ne varam po cijeni 600 kvadrata. Normalni su bili Kvadar i brojne druge afere. Najveća posleratna izdaja Brčko Distrikta , prodaja Bimeksa laktašenkovom ahbabu, čak kumu čini mi se, za 200 KM. Nije vam bilo čudno nego smiješno. Bimeksa više nema a mogao je hraniti dobar dio Distrikta pa i šire. Serija kriminalnih i koruptivnih radnji u Brčko Distriktu traje podug, skoro kao neka osrednja špansak ili meksička, po dužini, ali po ciframa vjerujem znatno drugačija.

Zakoni se prave po potrebi pojedinaca i organizacija

Foteljaši su se mijenjali, naravno ne svi. Slika vlasti, zbanično, izgleda drugačije. Mada, vrhuška se salbo mijenja, sa foteljiom ili bez fotelje u vladi, uticaj ostaje, zavisno od značaja u ekipi koja zaista vlada distriktom. Skupština je mjesto gdje se samo aminuje i stavlja u okvire zakona ono što je dogovoreno po kafanama i izletištima. Npr, još prije nekoliko dana su Brčanske e novine dobile informaciju da će se izglasati zakon koji omogućava smjena damira bulčevića sa mjesta šefa inspekcija. Rečeno, učinjeno. Mada, istini za volju, i kada je dobijao funkciju, zakon se zarad njegove uloge mijenjao. Nažalost, ni prvi ni posledjni put.

Brčanska sebi-ja na vratima

Sledeća stvar koja je predviđena dojavom da se zakonom uredi jeste dovođenje hodžinice na čelo Zavoda za izgradnju grada, obzirom da dotična nema dovoljno obrazovanja za tu funkciju po postojećem zakonu. Što kaže Valter, živi bili pa vidjeli !

Ako je to tačno, glavnom gradu BiH dešava se pojačana sdarajevoizacija u kojoj glavna hanuma napreduje u političkom i javnom životu preko moći svoga muža. Brčanska sebi-ja dolazi! Muža koji je izgleda iuzbjegao odgovornost I za ono što je u afektu javno priznao pred kamerama na zasjedanju Skupštine Brčko Distrikta. Muža koji je izgleda toliko siguran u svoju moć i zaštiti sdarajevske centrale da ne preza ni od čega Evo, ga, posle par mjeseci u ilegali zbog pomenute izjave i par mjeseci u šubi za vrijeme epidemije virusa korone, ponovo juriša na funkcije i brčansku seharu. Međutim, imam osjećaj, ako se ne izvuče na vrijeme ( a njegova oholost to neće dozvoliti ) da će sa oblaka na kojim jaše tresnuti leđima o zemlju tako jako da se više neće moći oporaviti jer. Bez obzira na tu trenutnu moć, on je samo marioneta malo većih igrača na bosanskoj i brčanskoj politiičko kriminalnoj sceni.

Zato, ne dirajte u hodžicu, nije on ništa kriv. Vi ste krivi, građani Brčko Distrikta !

 

Gradimir Saldacki

 

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version