Gastroenterologinja dr. Sara Mesilhy otkrila je jedan takav međuobrok, koji čak i ona jede više puta tjedno te tvrdi da joj je omiljeni.
“Užine smatram normalnim dijelom svoje dnevne prehrane. Jogurti su mi omiljeni, bilo obični ili pomiješani sa svježim voćem. Jogurt nudi puno hranjivih tvari poput proteina, kalcija, fosfora, vitamina B12 i vitamina D”, rekla je dr. Mesilhy za Parade.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Probiotičke bakterije koje se nalaze u nekim jogurtima mogu spriječiti nadutost i zatvor
Kalcij u jogurtu može pomoći u regulaciji mišića u probavnom traktu, pospješujući redovitu probavu, a proteini u jogurtu mogu doprinijeti osjećaju sitosti te smanjiti iskušenje da jedemo manje zdrave opcije.
Također, nose velike dobrobiti za probavni sustav regulacijom mikrobiote u crijevima. Probiotičke bakterije, koje se nalaze u nekim jogurtima, ono su što može pomoći u regulaciji mikrobiote i to može spriječiti neugodne probavne nuspojave poput nadutosti i zatvora, dodaje dr. Mesilhy. Neke od odličnih opcija jogurta uključuju obični grčki jogurt, skyr, kefir ili jogurt s niskim udjelom masti.
Dr. Mesilhy savjetuje da odaberemo obične ili minimalno zaslađene varijante, jer neki aromatizirani jogurti mogu sadržavati visok udio šećera.





