
Pita iz tave blogerice Petre Sabljić (Foto: [email protected])
Pite s raznim punjenima mnogima su omiljeni zalogaji, a mi vam u nastavku donosimo recept za pitu s okusom pizze za koju ne morate paliti pećnicu. Odrasli su oduševljeni ovom pitu koju mogu ponijeti na posao, a ne mogu joj odoljeti čak niti klinci.
Pita iz tave – sastojci:
- Paket gotovih kora za pite i savijače
- Mozzarella
- Sirni namaz
- Kečap
- Gauda
Pita iz tave – priprema:
- Jednu koru premazati sirnim namazom, a uz rub staviti kečap.
- Dodati gaudu i mozzarellu.
- List zarolati u zvrk, kao što je prikazano u videu.
- Peći na tavi u koju smo stavili malo ulja, na srednje jakoj vatri, sa svake strane po tri do četiri minute.
- Ponoviti postupak, ovisno o tome koliko pita želite.
- Poslužiti uz jogurt.
Savjet: Umjesto navedenog punjena, malim pitama možete dodati bilo koji sastojak. Skuhani krumpir narezan na kockice, već gotovo mljeveno meso, šunka i sir, samo su neki od prijedloga koji će se odlično uklopiti u ovaj recept.
Recept za mini pite iz tave s nama je podijelila gastro-blogerica Petra Sabljić. Mnogi su pohvalili Petrinu pitu u komentarima ispod objave i istaknuli da je ovo nešto što se mora probati. Još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Ako volite jednostavne i brze recepte, provjerite i recept za najbržu lisnatu pitu sa sirom.
Dobar tek!







