
Berina Kapa naša je food kolumnistica koja na jedinstven način predstavlja recepte koje sama kreira vodeći se planom ishrane za autoimunu bolest s kojom se i sama bori već duži niz godina
Ovaj put Berina nam donosi jednostavan recept za kolač od jagoda koji se brzo sprema i zahtjeva malo sastojaka. Savršen je kao snack uz kafu ili čaj

Sastojci:
250 g svježih jagoda
250 g bademovog brašna
150 g šećera
110 g kukuruznog škroba
3 kašičice praška za pecivo
3 kašičice cvekle u prahu (radi postizanja intenzivnije boje kolača)
Priprema
Zagrijte rernu na 170°C. Obložite kalup za tortu papirom za pečenje.
Jagode stavite u muktipraktik. Blendajte dok ne dobijete glatki pire. Potom dodajte i ostatak sastojaka, te blendajte dok se smjesa ne sjedini. Smjesa bi trebala da bude poput guste paste.
Premjestite smjesu u kalup za torte, te je poravnajte špatulom. Kolač pecite cca 30 minuta.
Kada je kolač pečen, ostavite ga da se potpuno ohladi u kalupu za torte. Nakon što se ohladi, pospite šećer u prahu. Izrežite u oblike po želji.
Obzirom da se radi o suhom kolaču, idealno ide uz svježe jagode, šlag, jogurt ili sladoled.
Brz i kratak doručak: Donosimo recept za savršeni smoothie od zmajevog voća
ljepotaizdravlje.ba





