
Ovi sočni i mekani muffini s borovnicama bolji su zbog hrskavog posipa na vrhu

Sastojci
- 180 g glatkog brašna
- 150 g šećera
- ½ kašičice soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- 80 ml ulja
- 1 jaje
- 100 ml mlijeka, više po potrebi
- 150 g svježih ili smrznutih borovnica
- 100 g šećera
- 40 g brašna (pola oštrog, pola glatkog)
- 55 g maslaca sobne temperature, narezati na kockice
- 1 kašika oštrog brašna
Donosimo recept za bezglutenske palačinke od samo 3 sastojka
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 Celzijevih stepeni. Kalup za muffine namastite ili ga obložite košaricama za muffine. Sjedinite 180 g brašna, 150 g šećera, sol i prašak za pecivo. Dodajte ulje, mlijeko i jaje te dobro izmiješajte. Umiješajte borovnice – ako koristite smrznute borovnice, prije nego što ih dodate u smjesu, uvaljajte ih u brašno. Napunite košarice. Sjedinite 40 g brašna, 100 g šećera i 55 g maslaca. Izmiješajte viljuškom i pospite preko muffina. Pecite 20 do 25 minuta.
iStock/Getty Images Plus





