Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Rušenje Dodika komplikuju odnosi u opoziciji RS-a?

0

Nakon sastanka stranačkih šefova SDS i PDP-a Mirka Šarovića i Branislava Borenovića turbulencije u opoziciji koja priprema rušenje Milorada Dodika i SNSD-a izazvala je reakcija narodnog poslanika u RS Nebojše Vukanovića. Ljutnja jer nije pozvan na sastanak Vukanovića i dalje drži, kaže da bi nastavili igrati u istom timu iz SDS i PDP će morati pokazati da ga poštuju.

– Bojim se da prave dogovore da me isključe jer ja imam najveći ugled u opoziciji. Ja njima smetam, bole ih usklici iz predizbornih sala koji su bili upućeni meni. Nije vrijeme za kalkulacije, ja njih neću zvati niti ću se odazvati pozivu na neki zvaničan sastanak, ali sam uvijek spreman da uz kafu jedni drugima kažemo šta mislimo, za Patriju je rekao Vukanovć.

Da se uskoro sprema širi sastanak opozicije Patriji je potvrdio Nenad Nešić, predsjednik DNS-a. Na tom sastanku kaže treba biti i Vukanović, ali trenutno ne vidi razlog za njegovu ljutnju.

– Ne vidim zašto bi neko zvao Vukanovića na sastanak PDP-a i SDS-a. To je sastanak predstavnika dvije stranke. Vukanović treba da bude razuman, da prevlada sujetu i da ostane na kursu opozicije kako bi se u RS-u i BiH desile promjene koje su neminovne. Ovako bojim se da svojim tvrdim stavovima samo nanosi štetu jednom širem pokretu koji je uspio poljuljati aktuelnu vlast u RS-u, smatra Nešič.

Lideri SDS-a i PDP-a za sada ne reaguju na Vukanovićeve istupe. Do sada između njih nije bilo kontakata, a Vukanović kaže da bi opet bio dio zajedničke priče ovog puta moraće se ispuniti puno uslova.

– Oni misle da je lako sa mnom jer za sebe ne tražim ništa, kažu pusti Vukanovića on to radi iz ideala. Bolje je ne rušiti Dodika ako nismo spremni za stvarne promjene. Ja smatram da moramo biti spremni dati šansu novim ljudima, posebno mladima i to je koncept na kojem ću insistirati. Ne interesuje me da li i na čiji autoritet ovim udaram, ali ne treba samo da dođe do promjene vlasti, već do suštinskih promjena u BiH.

Predsjednik DNS, Nenad Nešić se slaže sa Vukanovićem da je vrijeme za mlade i progresivne snage što je prema njegovim riječima ova stranka potvrdila u Bijeljini imenovanjem vjerovatno najmlađeg  predsjednika jednog gradskog odbora.

– Do promjena će sigurno doći, samo je pitanje vremena. Ja vjerujem da će Vukanović ostati na tom kursu, istakao je Nešić.

Podsjetimo SDS i PDP su dogovorili intenziviranje saradnje između dvije stranke u cilju pobjede na općim izborima 2022. godine.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version