Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

NEZADOVOLJNI MEDICINSKI RADNIK IZ JZU BRČKO: Štrajk u JZU je rezultat dugogodišnjeg nezadovoljstva

0

Na adresu redakcije portala “TIMES.BA” stigao je tekst nezadovoljnog medicinskog radnika iz JZU Brčko koji se oglašava povodom štrajka medicinskih radnika JZU Brčko distrikta BiH. Tekst prenosimo u cijelosti:

Imam potrebu da se oglasim povodom štrajka zaposlenih u JZU Zdravstvenu centar Brcko. Ovaj štrajk prerasta u nešto vrlo ozbiljnije, a to je budućnost svih nas zaposlenih u jzu, budućnost naše djece i našeg grada. Prerasta u borbu za status medicinskog osoblja i nas položaj u svemu, koji je njihovim odlukama, srozan na minimum.

Štrajk u JZU je rezultat dugogodišnjeg nezadovoljstva u svim aspektima, od uniformi, plata, toplog obroka do onog naci ce se na birou drugi ako ti nisi podoban. Odraz je ovo politike koja se godinama pravi gluha na naše uslove, kojima je nas rad ništa do puko provođenje vremena u bolnici i primanje plate. Vidite gospodo nije!

Kada se zadesi nekome nešto lose a koje blizi politici telefoni ne prestaju da zvone, ne znate da je nama svaki pacijent isti, da idemo u kanal, provaliju, blato, po kiši snijegu i ledu, na -20 i +40*C isto za svakog unesrećenog čovjeka, zenu i dijete, ( ne pitamo kako se zove čiji je i u kojoj stranci) ! Ostavljajući kod kuće svoju djecu, porodicu koji nas ne vide noćima, često ni za vjerske praznike, 1-Maj, novu godinu i sl.
Medicinski i ne medicinski radnici srozani su vašim neinterosovanjem i neodgovornosti te su preseljeni da u neuvjetnim i nemogućim uslovima za rad improvizuju i pruže svoj maksimum za dobrobit pacijenta. Ne tražeći ništa za uzvrat, sem dostojanstva. Da li vas je sramota da čistacice rade za 600KM, vozači koji su odgovorni za minimum života u sanitetu rade za 800KM da medicinari rade za platu koju su prešli i konobari (bez uvrede dotičnima) da ne nabrajam dalje.

Tražimo ono sto je svugdje u svijetu pa i okolini normalno, sta dobijamo za uzvrat? Da nam se prijeti otkazom vrijeđanjemporodica itd. Šta mislite ko će otići na udarenog pješaka koji je možda vase dijete sutra kad zahvaljujući vama odemo? Ko će liječiti i njegovati vase roditelje i ostalu rodbinu. Otjerali ste omladinu iz drugih branši, naše sugrađane i prijatelje, sad je izgleda došao red i na nas s deficitarnim zanimanjem.

Nezadovoljni medicinski radnik iz JZU Brčko distrikta BiH

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version