Tražite zdrav ljetni obrok? Isprobajte ovaj recept za pasta salatu – lagan, osvježavajuć i savršen za vruće dane
Berina Kapa naša je food kolumnistica koja na jedinstven način predstavlja recepte koje sama kreira vodeći se planom ishrane za autoimunu bolest s kojom se i sama bori već duži niz godina, a ovaj put nam donosi recept za pasta salatu.
Recept za pasta salatu
Sastojci
- 100 grama omiljene tjestenine
- 100 grama konzerviranog slanutka
- 5 kom cherry paradajza, prepolovljen
- 1/2 avokada, narezan na kockice
- 1/4 crvene paprike, narezana na kockice
- 1/4 žute paprike, narezana na kockice
- 1 svježa mrkva, narezana na komadiće
Dresing
- svjež limunov sok (od 1 limuna)
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1/4 kašičice sušenog origana
- 1/2 kašičice soli
- prstohvat mljevenog crnog bibera

Za ukrašavanje:
Priprema:
Tjesteninu kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi 10-ak minuta (100 gr tjestenine na 1 l vode).
Kada je tjestenina spremna, pomiješajte je sa ostalim sastojcima u dubokoj zdjeli, te dodajte dresing i uživajte.
Za ukusan i lagan ljetni obrok, ne zaboravite isprobati naš recept za pasta salatu koji je savršen za vruće dane. Prijatno!
Berina Kapa
https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/08/Donosimo-recept-za-pasta-salatu-256×200.jpg





