Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Na području Tuzle oduzeta veća količina tekstila

0

U tri odvojene akcije na području Tuzle oduzeta je veća količina raznih proizvoda bez propisane dokumentacije u vrijednosti 35.000 KM – potvrđeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Provjeru prometa roba stranog porijekla u trgovinskom objektu na području Regionalnog centra Tuzla izvršili su ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja.

Iz UIO preciziraju da su pronašli 5.958 komada tekstilnih proizvoda (trenerke i sl.) stranog porijekla bez posjedovanja zakonom propisane dokumentacije.

U saopćenju dodaju i da je tokom vršenja redovnih aktivnosti na GP Karakaj, tokom pregleda autobusa koji je došao iz pravca Srbije, pronađena neprijavljena roba stranog porijekla.

Radi se o 3.500 komada raspršivača.

Također, tokom provjere prometa akciznih proizvoda na području RC Tuzla pronađeni su akcizni proizvodi koji nisu bili obilježeni na propisan način.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

Share.

Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version