foto: envato
priprema:
Operite tikvice i narežite na tanke kolutiće ili polumjesece. U velikoj tavi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte tikvice i pržite ih 4-5 minuta uz povremeno miješanje dok ne omekšaju i porumene.
Nakon prženja tikvica u tiganj dodajte nasjeckani bijeli luk i pržite još 1 minut dok ne zamiriše. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte rendanu koricu i limunov sok, pa dobro promešajte.
Smanjite vatru i pospite izmrvljeni feta sir preko tikvica. Pokrijte tepsiju i ostavite da se feta sir otopi, oko 1-2 minuta. Skinite sa vatre i pospite svježim začinskim biljem. Po želji možete dodati još malo limunovog soka za osvježavajući ukus.
udobno!
https://www.zenskimagazin.rs/storage/posts/rss/2024/Jul/254133/recept-tikvice-feta-sir-rss.jpg





