Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Srbija: Odluka o policijskom satu u iduća dva dana

0

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao je da će konačnu odluku o uvođenju policijskog sata tijekom vikenda donijeti Krizni stožer u iduća dva dana. On nije precizirao hoće li ta mjera biti uvedena na teritoriju cijele Srbije ističući da nije namjera “kažnjavati” one koji se pridržavaju svih epidemioloških mjera.

Ministar Lončar je kazao da epidemiolozi sagledavaju stanje na terenu i podatke o broju zaraženih i testiranih, o tome gdje se i kojom brzinom širi koronavirus, kakva je klinička slika pacijenata i koliko se zadržavaju u bolnici, kao i kakvi su kapaciteti bolnica i gdje se koje mjere mogu primijeniti.

“Gledat ćemo da ne kaznimo nikoga tko se pridržavao mjera, to nije fer ni korektno. Moramo napraviti razliku. Recimo, u Sremskoj Mitrovici imamo malo oboljelih, zašto bi se to odnosilo na one koji se pridržavaju mjera i gdje svi nose maske”, rekao je Lončar novinarima nakon sastanka s ravnateljima covid-bolnica, javila je Radiotelevizija Srbije.

Upitan kada će se znati odluka o policijskom satu, Lončar je kazao da Krizni stožer ima još dva dana da donese najbolje moguće mjere koje će, kako je naveo, dati rezultate i doprinijeti smanjenju broja zaraženih i hospitaliziranih.

Podsjetio je kako su nekada imali takve mjere i da su one dale rezultate, da je bilo mnogo manje zaraženih i da je situacija bila pod kontrolom.

“Dali smo šansu svima, ljudi su smatrali da su dovoljno odgovorni, da im ne trebaju mjere, šansa se nije iskoristila. Moramo  poduzeti mjere, hoće li se nekome svidjeti ili ne, naš cilj je sačuvati živote”, naglasio je Lončar.

Share.

Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version