Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

POLITIČKA DEBATA NA HIT TV Bulčević prisutan, Kadrić nije skupio hrabrosti…

0

Upravo je počela uživo javna politička debata na radio televiziji HIT Brčko distirkt BiH. U organizaciji OSC-a. Prisutni su TOMISLAV SJTEPANOVIĆ HDZ 1990, DAMIR BULČEVIĆ NAROD I PRAVDA i ZLATKO MATANOVIĆ PLATFORMA ZA PROGRES.

Na početku debate voditeljica je naglasila kako je takođe pozvala nosioca liste Stranke Demokratske Akcije SDA, ESEDA KADRIĆA koji se nije pojavio na debati uz opravdanje da je imao strančkih obaveza.

Damir Bulčević u svoje tri minute predstavljanja napomenuo je da mu je jako žao što predsjednik SDA ESED KADRIĆ nije prisutan na ovoj JAVNOJ DEBATI kako bi predstavio program svoje stranke SDA, i kako bi odgovorio na pitanje zašto obmanjuje javnost plakatima SDA na kojima piše ESED KADRIĆ za Gradonačelnika. Ovo su izbori za ZASTUPNIKE SKUPŠTINE BRČKO DISTRIKTA BIH a ne IZBORI za gradonačelnika, naglasio je Bulčević.

Redakcija TIMES.BA pomno je pratila javne istupe i afere kadrova SDA koji su bili skloni aferama (MARKOVIĆ/KADRIĆ) u sumnji JAVNOG PRIZNANJA KORUPCIJE PTI ZAPOŠLJAVANJU za koje je Tužilaštvo Brčko distirkta formiralo predmet kako je potvrdio u svom ranijem gostovanju JAVNI TUŽILAC ZEKERIJAH MUJKANOVIĆ u programu HIT televizije Brčko.

Pored afere MARKOVIĆ/KADRIĆ SDA se ponovo našla u žiži javnosti zbog javnih istupa izjavama njihobog kandidata inače ŠEFA ODJELA ZA OBRAZOVANJE SENADA OSMANOVIĆA koji je takođe kandidat za SKUPŠTINU BRČKO DISTIRKTA BIH na predstojećim izborima 2020.

Predostavljamo da su upravo te AFERE i JAVNI ISPADI razlog ne prisustvu javnoj debati STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE SDA.

Sudeći po svemu, tko bi u jeku predizborne kampanje skupio hrabrosti i opravdavao pomenute afere koje su čak i predmet istrage TUŽILAŠTVA BRČKO DISTIRKTA BIH.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version